Kadına şiddet anlatıldı

Diyarbakır'da muhtar ve imamlara 'kadına şiddet ile erken yaşta evliliği önleme' semineri.

Haberler 16.11.2017 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü uzmanlar tarafndan, erken yata evlilik ve kadna yönelik iddeti önlemek amacyla muhtar ve imamlara seminer verildi.

Kadna yönelik iddeti ve erken yata evliliin önüne geçirilmesi için Diyarbakr Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüünce Bismil ve çnar ilçelerindeki imam ve muhtara seminer düzenlendi. lçe jandarma komutanlklarnda görevli kadn askerlerinin de sunum yaptklar seminerde, kadna yönelik iddeti douran olumsuz tutum ve davranlarn ortadan kaldrlmasnn yan sra erken yata evliliin nedenleri ve dourduu sonuçlar muhtar ve imamlara anlatld.

ERKEN YATA EVLLK

Kadna yönelik iddetle mücadelenin çok yönlü ve bütüncül bir yaklam ve toplumun tüm kesimlerinin mücadelesini gerektirdiini anlatan Diyarbakr Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüünde görev yapan uzmanlar seminerde, iddetin türleri, iddetin kadnlar ve çocuklar üzerindeki etkileri ve iddetle mücadele mekanizmalar üzerinde bilgilendirmelerde bulundu.

Programda, kolluk kuvvetlerinde görevli personel tarafndan da 6284 sayl Kanun çerçevesinde kadna yönelik iddetle mücadele ve erken yata evliliin önlenmesi amacyla yaplan çalmalar anlatld.

Ana Sayfaya Git