Kadınca sizi yeneceğiz!

DİYARBAKIR'da, HDP tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AK Parti, CHP ve İYİ Parti'yi sert bir dille eleştirerek, "Bu ülkede yaşamını yitiren çocukların, Türk ve Kürt annelerinin ayaklarının altını öpüyoruz. Biz adam olmayacağız biz kadınız, kadın. Biz kadınca direneceğiz ve kadınca sizi yeneceğiz." dedi.

Haberler 09.03.2018 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr stasyon Meydannda düzenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadnlar Günü etkinliine, HDP E Genel Bakan Pervin Buldan, HDP Diyarbakr milletvekilleri Feleknas Uca ve Sibel Yiitalp ve binlerce kadn katld. Sk güvenlik önlemlerinin alnd miting öncesi, 2 noktada yaplan üst aramas ve kimlik kontrülünden sonra gazeteciler ve vatandalar miting alanna girdi. Gazetecilerin yaplan üst aramalarnda bulunan kalemlere görevli polisler tarafndan güvenlik nedeniyle el konuldu.

MTGNTE OLAAN GÜVENLK ÖNLEMLER

Mitingde, Türkçe ve Kürtçe arklar seslendirilirken, alanda bulunan kadnlar gönüllerince halay çekerek elendi. Mitingte konuan HDP E Genel Bakan Buldan, kadnlarn ülkeye, bar, demokrasi ve eitlii getireceini belirterek, AKP hükümetinin, kadnlara, kadn iradesine nasl yaklatn biliyoruz. Kadnlar her türlü baskya ve iddete ramen; özgürlük, eitlik ve bar mücadelesini her gün büyüterek, meydanlara çkarak sürdürüyor. Biz inanyoruz ki; bu ülkeye bar, demokrasiyi, kadn özgürlüünü ve eitliini getirecek olan biz kadnlarz. Bu nedenle mücadele, her türlü baskya ve iddete ramen devam etmeli. Ev ev dolamalyz. Bu ülkeyi yönetenlerin kadna yaklamn herkese anlatmalyzdedi.

ANNELERN AYAKLARININ ALTINI ÖPÜYORUZ

HDP E Genel Bakan Buldan, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, Annelerimizin ayaklarnn altn öpüyoruz sözüne atfta bulunarak, Biz kadnlar, özgürlük ve eitlik mücadelesi verirken bu ülkeyi yönetenlerin iradesinin teslim alnmaya çalldn gördük. Biz, kadn özgülük mücadelesine yaklamn gördük. Cumhurbakannn grup toplantsnda kadnlardan bahsederken, annelerden bahsederken ne kadar da ikiyüzlü bir tutum içinde olduunu gördük. Annelerimizin ayaklarnn altn öpüyoruz dedi. Evet, biz annelerimizin ayaklarnn altn öpüyoruz. Berkin Elvann annesinin, Ceylan Önkolun, et parçalarn eteinde toplayan annenin de ayann altn öpüyoruz. 13 yanda bedenine 13 kurun giren Uur Kaymazn annesinin de ayaklarn altn öpüyoruz. Taybet Anann annesinin de ayaklarn altn öpüyoruz. te bizim farkmz bu. Bu ülkede yaamn yitiren çocuklarn Türk ve Kürt annelerinin ayaklarnn da altn öpüyoruz diye konutu.

BATMANDA KEMENçE ELNDE HALAYLI KUTLAMA

HDP Batman Kadn Meclisinin afak Mahallesindeki 16 Mays ehir Stadyumu bitiiindeki alanda düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadnlar Günü kutlamalarna, HDP eski E Genel Bakan Serpil Kemalbay, HDP Batman Milletvekilleri Saadet Becerikli, Aye Acar Baaran ve yüzlerce kadn katld. Alanda toplanan kadnlar, kemençe eliinde halay çekerek, cokulu bir ekilde elendi. Kadnlarn gökyüzüne balonlar uçurduu etkinlikte, HDPli Becerikli ve Acar Baaran birer konuma yaptktan sonra kalabalk dald.

Ana Sayfaya Git