Kadınlar "güneş paneli" üretecek

Muş'ta düzenlenen "Güneş Paneli Üretimi" kursunda 4 aylık eğitimi başarıyla tamamlayan 20 kadın, kentte açılacak güneş paneli fabrikasında çalıştırılacak.

Haberler 03.08.2017 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta düzenlenen Güne Paneli Üretimi kursunu baaryla tamamlayan kadnlar, kentte açlacak güne paneli fabrikasnda çaltrlacak.

Mu çalma ve Kurumu (KUR) Müdürlüü ile Grup Recif Solar enerji irketince kent merkezindeki bir atölyede 2 ay önce Güne Paneli Üretimi kursu açld.

Yaklak 4 aylk eitimi baaryla tamamlayan 20 kadn, Mu Organize Sanayi Bölgesinde inas süren güne paneli üretimi fabrikasnda çalacak.

- Amacmz, kadnlar istihdama kazandrmak

Kursta eitim veren Group Recif Solar Genel Koordinatörü Yüksek Elektrik Mühendisi Turhan Teknur Kiraz, AA muhabirine yapt açklamada, Türkiyede güne paneli üreten personel konusunda sknt yaandn söyledi.

Bu sknty gidermek için kendi personellerini yetitirmek zorunda olduklarn anlatan Kiraz, öyle konutu:

Gayemiz Muta bir fabrika kurup, yetitirdiimiz elemanlar kendi fabrikamzda çaltrmak. lk etapta 400 içi çaltracaz. Bunlarn çou kadn olacak. Kadn olmalarnn nedeni el becerilerinin çok daha yatkn olmas. Amacmz, kadnlar istihdama kazandrmak. Kursiyerlerimizle kendi fabrikamzda üretime balayacaz. Elektrik enerjisini kendimiz ürettiimiz için memleket ekonomisine çok büyük faydamz olacak.

Kiraz, toplumun geliiminin kadnlardan baladna inandn ifade etti.

Kadnlarn kendilerini gelitirmeleri ve çocuklarn iyi yetitirmeleri durumunda Türkiyenin daha iyi yerlere gelebileceini anlatan Kiraz, Bizim istediimiz, kadnlar kendi ayaklar üzerinde durabilsin ve bir meslek sahibi olsun. nallah ileride kendi ilerini kurup, patron olur ve baka kiilere istihdam salarlar. dedi.

ve Meslek Danman Mehmet Ali Ay ise kursun bölgede ilk defa açldn dile getirdi.

Kadnlarn kursu bitirdikten sonra meslek sahibi olacaklarn vurgulayan Ay, Kurs boyunca kursiyerlerimize günlük 35 lira cep harçl veriyoruz. Kursiyerler dünyann neresinde olursa olsun güne paneli üretecek seviyeye gelebilecekler. diye konutu.

- Kursiyerler umutlu

Kursiyerlerden 2 çocuk annesi çidem Süme de amacnn güne paneli üretimini en iyi ekilde örenerek geçimini bu meslekten salamak olduunu belirtti.

Müjde Gürbüz Ylmaz, kursun baaryla devam ettiini ifade ederek, Kursta tamamen elle güne panelleri üretiyoruz. Fabrikamz açlrsa burada çalmay düünüyorum. Güzel bir meslek. Bu meslek sayesinde bir altn bileziimiz olacak. dedi.

Berna Gül ahin Sabak, kursu bitirdikten sonra fabrikada çalacan ve en büyük hedefinin bu sektörde kendi fabrikasn kurmak olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git