Kadınlar, kuaförlüğü uygulamalı öğreniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edinme Kursları (DİSMEK) kapsamında kadın istihdamını artırmak amacıyla açtığı Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme Kursu’ndan 25 kadın faydalanıyor.

Haberler 05.04.2017 - 08:17 Son Güncelleme : 05.04.2017 - 08:19

Büyükehir Belediyesi, DSMEK program çerçevesinde kalifiye eleman yetitirmek ve kadn istihdamn artrmak amacyla Saça Geçici ve Kalc ekil Verme Kursu açt. Sümerpark Ortak Yaam Alannda 27 Martta balayan kurstan 25 kadn faydalanyor. Eitimler, hafta içi 08.00-13.00 saatleri arasnda veriliyor. Kurs dönemi boyunca toplam 512 saat eitim görecek olan kadnlar, Saça Geçici ve Kalc ekil Verme mesleini uygulamal bir ekilde örenme frsatn yakalyor.

Önce teorik eitim

Kursta kadnlar, Sosyal ve i hayatnda iletiim, diksiyon, meslek ile ilgili gelimeleri izlemek ve kendini kiisel olarak sürekli gelitirmek, giriimcilik, çevreye kar duyarl olmak ve çevreyi korumak, meslek etii gereklerine uymak, i güvenlii ve içi sal, i organizasyonu ve temel düzeyde aratrma konularnda 224 saat teorik eitim görüyor.

Uygulamal eitim veriliyor

Teorik eitimin ardndan kadnlar,Kiisel hazrlk ve hijyen, salon hazrl ve hijyeni, müteriyi karlamak ve uurlamak, saç ve cilt analizi yapmak, saç ve saçl deriye masaj ve bakm uygulamak, saç ykamak, saç ayrmak, fön çekmek, maa-vak rasta yapmak, saça dalga vermek ve saç bakm kozmetiklerini uygulamak konularnda 288 saat uygulamal eitim yapma ans yakalyor.

çocuklar oyun odalarndan ücretsiz yararlanyor

Kursun sonunda kadnlara, Milli Eitim Bakanl (MEB) onayl sertifika verilecek. Kadn kursiyerlere, KUR tarafndan eitime devam ettii günler baz alnarak günlük 20 TL ücret ödenecek ve salk sigortalar yatrlacak.

Kurs dönemi boyunca kadnlarn 3-5 ya aras çocuklar da Sümerpark Ortak Yaam Alannda yer alan çocuk oyun odalarndan ücretsiz bir ekilde faydalanabilecek.

Ana Sayfaya Git