Kadınlar ticareti öğreniyorlar!

Mardin Büyükşehir Belediyesinden kadın personele e-ticaret eğitimi

Haberler 10.05.2022 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Büyükehir Belediyesi kadnlarn kentte özgü el emei ile ürettii ürünleri internet üzerinden dünyaya 11 dilde tantmak için e-ticaret eitimi vermeye balad.

Mardin Büyükehir Belediyesi, kentin kadim kültüründen beslenerek ortaya çkan el emei ürünleri dünyaya tantmak için ataa geçti.

KADIN PERSONELE ETM

Bu kapsamda Büyükehir Belediyesi, bünyesinde bulunan kurslar ile kadn kooperatiflerin el emei göz nuru ile ürettii reçel çeitleri, nar ekisi, pekmez, turu, da kekii, zahter, kurutulmu sebze, bileklik, çanta, ev süsleri, tekstil ürünleri, oyuncak bebek, hal ve kilim gibi ürünleri dünyaya tantmak için e-ticaret uygulamasna geçiyor.

Kurs ve kadn kooperatiflerin ürettii ürünlerin internet üzerinden sata sunumu için yerel kooperatifler maazasnda her ürüne bir karekod tantm yaplacak. Böylelikle Mardine gelerek ürünlerden alan insanlar dünyann neresinden olursa olsun karekod uygulamas üzerinden ayn üründen alabilecek.

KADINRLARIN EME

11 dil özelliiyle müterilerin, ngilizce, Arapça, spanyolca gibi birçok dilde kullanabilecei e-ticaret sitesi ile uluslararas pazara ulamalar çok daha mümkün olacak.

Bu kapsamda, Büyükehir Belediyesi, internet üzerinden yaplacak e-ticaret için kadn personele yönelik eitim seminerleri düzenlemeye balad.

MARMEKte düzenlenen ilk eitim seminerine Genel Sekreter Murat Süzen de katlarak, günümüz dünyasnda e-ticaretin kazand öneme ilikin bilgilendirme yapt.

Dokuz Eylül Üniversitesi E-Ticaret Yüksek Lisans programndan Sultan Cica ise E-ticaret nedir?, E-ticaret nasl yaplr?, nternet sat taktikleri nelerdir? gibi konularda bilgiler verdi.

Ana Sayfaya Git