Kadınlara "altın bilezik"

Sur ilçesinde örgütün saldırılarıyla mağdur ettiği kadınlar, operasyonlarla huzurun sağlanmasının ardından ilçede devlet tarafından açılan kurslarda meslek öğreniyor.

Haberler 23.04.2017 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde PKKnn saldrlar ile madur ettii kadnlar, müterek operasyonlarla huzurun saland ilçede devlet desteiyle meslek öreniyor.

Surda kazdklar çukurlar, kurduklar barikatlar ve tuzakladklar patlayclarla yaam hiçe sayan saldrlar gerçekletiren PKKl teröristler çounluu dar gelirli aileleri evlerinden ve ilerinden etti. Bu maduriyeti yaayanlarn banda da kadnlar geliyor.

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarnca yürütülen baarl operasyonlarla teröristlerden temizlenen, hayatn normal akna döndüü ilçede kadnlara yönelik gelir getirici mesleki eitim veriliyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnca, Sur Kaymakamlnn desteiyle Aile Destek Merkezinde (ADEM) düzenlenen gümü telkari kursunda 108 kadn aile bütçelerine katk sunacaklar mesleki eitim almann mutluluunu yayor.

- Meslek sahibi olmak için eitim alyorum

Kursiyerlerden Gülbahar Yldrm, kurs ile birçok arkadann Surda istihdam frsat bulduunu belirterek, eitim ile meslek sahibi olarak ayaklarnn üzerinde durmak istediini söyledi.

Ald eitim ile aile bütçesine katk sunaca bir i sahibi olabileceini dile getiren Yldrm, kuyumcularda çalabileceini ya da kurs eitmeni olabileceini aktard.

Yldrm, meslek lisesine gitmeyi planlarken 2015te Surda olaylarn baladn vurgulayarak, tandklar evin okula uzak olmas nedeniyle eitim planlarn ertelemek zorunda kaldn anlatarak, Geçen sene terör olaylarndan dolay okulu braktm. imdi meslek sahibi olmak için eitim alyorum. Bu eitimi aldktan sonra kuyumcularda çalabileceimiz için çok mutluyuz. dedi.

Sibel Günden, küçük yalarndan bu yana taklara merak duyduunu belirterek, Sur ilçesinde geçen sene meydana gelen olaylar nedeniyle okula gidemediklerini aktard. Huzur ortam salanmasndan duyduu memnuniyeti dile getiren Günden, devletin verdii destekten de mutluluk duyduklarn belirtti.

Günden, eitimle meslek sahibi olaca, ailesine katk salayaca için mutlu olduunu kaydetti.

- Kadnlar rahatlkla vasfl eleman olarak i buluyor

Kursta eitmen Mehmet Salih Atasoy, Surda geçen yl esnafn olaylar nedeniyle ilçeyi terk ettiini dile getirerek, huzurun salanmasnn ardndan ilçeye esnafn döndüünü söyledi.

yerlerinin yeniden açldna ancak yeteri kadar vasfl çalann mevcut olmadna iaret eden Atasoy, bu aç kapatmak için kursiyerlere gümü ve telkari eitimi verdiklerini belirtti.

Atasoy, Kursumuza katlan kadnlar kuyumcu atölyelerinde rahatlkla vasfl eleman olarak i buluyor. diye konutu.

- Kadnlarmzn hayatna dokunuluyor

Proje koordinatörü lknur Demirel de eitim verdikleri 108 kadn kursiyerin Sur ilçesinde terörden zarar gören kadnlar olduuna dikkati çekti.

Demirel, hal dokuma, ipek dokumacl, cam tasarm ve gümü telkari, gitar ve keman gibi farkl alanlarda kurslar düzenlendiini dile getirerek, Terörden dolay evi yklan, hasar gören kadnlarmzn hayatna Bakanlk ve Sur Kaymakamlmzn yürüttüü projeyle dokunuluyor. Bu kurslar sayesinde sosyal hayatlar canlanyor, motivasyonlar artyor, terör olaylarnn da olumsuz etkilerini unutmalar salanyor. ifadelerini kulland.

Surda i yerlerini açan esnafn vasfl eleman ihtiyacn kursta eitim gören kursiyerlerden karlayacaklar için memnun olduklarn anlatan Demirel, kurs ile kadnlarn istihdam imkannn arttn bildirdi.

Ana Sayfaya Git