Kadınlara kur'an eğitimi sağlandı!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde kaymakamlık ve müftülüğün iş birliğiyle açılan kursta, terör mağduru kadınlar tecvitli Kur'an-ı Kerim öğreniyor.

Haberler 12.01.2017 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesinde açlan kursta, terör maduru kadnlara tecvitli Kuran- Kerim eitimi veriliyor.

Kaymakamlk ve müftülüün i birliiyle Aile Destek Merkezinde açlan kursta, terör maduru kadnlar tecvitli Kuran- Kerim öreniyor. Burada açlan krete de kursiyerlerin çocuklar, okul öncesi eitim programndan yararlanyor.

Kurs eitmeni Hülya çelik, eylülde balayan kursun, maysn son haftasna kadar devam edeceini söyledi.

Kursa gelen kadnlarn çocuklarn kree brakarak scak ve temiz bir ortamda Kuran okumay örendiini anlatan çelik, ilk bata örenemem korkusu yaayan kadnlarn, daha sonra bunu atlattn ve kursa severek geldiini bildirdi.

Kursiyerlerin Kuran- Kerim ile fkh, siyer ve hadis gibi konularda da bilgi sahibi olduunu dile getiren çelik, Kuran- Kerimi örenmeden kurstan ayrlan kadn yok. dedi.

Kadnlara Kuran eitimi

Üç çocuk annesi Canan Avc ise kursta çok güzel bir ortamn olduunu belirtti.

çocuunu ayn binadaki kree braktktan sonra kursa katldn bildiren Avc, çok güzel eyler örendik. Kuran okumay, namaz klmay örendik. Eimden ayrldm. Kuran örenmek bana terapi gibi geldi. Kursa katlm çok oldu. ifadelerini kulland.

Kursiyerlerden 2 çocuk annesi Hatice Karabal, çocuklarn kree braktn, bu sayede kursa gelebildiini söyledi.

çok güzel bir ortammz var. ki kzm krete kalyor. lk hafta zorlandlar, imdi el sallayarak kree gidiyorlar. Bu kursu düzenleyenlerden Allah raz olsun. Licede inallah daha güzel eyler olur. diyen Karabal, kursun çok faydal geçtiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git