Kadınlara yönelik beslenme okulu

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik ücretsiz beslenme okulu açtı

Haberler 08.07.2018 - 12:40 Son Güncelleme : 08.07.2018 - 12:41

çileri Bakanlnca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamnda görevlendirme yaplan Mardin Büyükehir Belediyesince, kadnlara yönelik ücretsiz hizmet verecek beslenme okulu açld.

Mardin Büyükehir Belediyesi Kadn ve Gençlik Hizmetleri Daire Bakanlnca kadnlara yönelik, beslenme okulu faaliyete geçirildi. 3 ay devam edecek okulda, kadnlar, beslenme uzmann yan sra spor, psikolog, gda mühendisi, gda teknisyeni ve pasta eitmelerinin yer ald eitim atölyelerinde salkl ve düük kalorili tarifler konusunda eitim alacak. Haftann bir günü mutfaa girecek kadnlar, yemeklerdeki kalori miktar konusunda uygulamal dersler görecek.

Mardin Büyükehir Belediye Bakan Vekili Vali Mustafa Yaman, kadnlar düünen ve bu yönde proje gelitiren belediyecilik anlayyla çaltklarn belirtti.

BESLENME OKULU AçILDI

Kadnlara deer veren birçok projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Yaman, Projelerimizde, gençlere, örencilere, engellilere ve kadnlarmza pozitif ayrmclk uyguluyoruz. Onlarn mutluluu için çalyoruz. dedi.

Kadn mutlu olursa ehir mutlu olur. diyen Yaman, kadnlarn mutlu olaca bir ehrin hikayesini yeniden ve birlikte yazdklarn söyledi.

Diyetisyen Sara Ayyldz da beslenme okulunun 3 ay süreceini ve eitimler sonunda kadnlara 3 dalda sertifika vereceklerini kaydetti.

Ayyldz, Komplike bir kadro oluturduk. Diyetisyen, spor, psikolog, gda mühendisi, gda teknisyeni ve pasta eitmeleri yer alyor. Bundan dolay Türkiyede tek olacak. 80 kiilik kontenjan dahilinde haftann 3 günü teorik bir günü ise uygulama eitimlerimiz olacak. Salkl beslenme, çocuk beslenmesi ve yemeklerdeki kaloriler üzerinde duracaz. ifadelerini kulland.

Kursiyer Gülah Gökalemin ise emei geçenlere teekkür ederek, Salkl beslenmek, kilo vermek, salkl yemekler yapmak ve bu alkanlklar çocuklara aktarmak amacyla okula baladm. diye konutu.

Ana Sayfaya Git