Kadınlardan Eğil gezisi

Büyükşehir Belediyesi'nin farklı dallarda açtığı kurslarda eğitim gören kadınlara yönelik Eğil ilçesine gezi düzenlendi. Tarihi mekanları yakından gören kadınlar, doğa ile baş başa bir gün geçirdi.

Haberler 10.05.2017 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi, kadn, çocuk ve dezavantajl kesimlere yönelik etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kurslarndan (DSMEK) Cilt Bakm ve Temel Makyaj, Saça Geçici ve Kalc ekil Verme ve Aç çraklnda eitim gören 90 kadna yönelik Eil ilçesine gezi düzenlendi.

EL GEZDLER

Sabah saatlerinde 2 toplu ulam aracyla Eil ilçesine gelen kadnlar ve çocuklar, ilk olarak dinlenme alanlarnda kahvalt yapt. Kahvaltnn ardndan kadnlar yine çocuklaryla birlikte Eil baraj gölünün etrafnda gezerek stres atma ans buldu. Doa ile ba baa zaman geçiren kadnlar, öle saatlerinde imece usulü evlerinde yaptklar börek, pasta, sarma ile yaktklar mangallardaki yiyeceklerle öle yemei yediler. Öle yemeinden sonra baz kadnlar, kral mezarlarnn bulunduu alan feribotla gezerek tarihi alanlar yakndan görme frsat buldu.

Alt haftadr DSMEK kurslarnda eitim gören kadnlar, akam saatlarinde Büyükehir Belediyesinin tahsis ettii araçlarla kent merkezine döndüler.

Ana Sayfaya Git