Kadınları kalkan yapmışlar!

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin hücre evine operasyon yapıldı. 1 polis şehit, 9 polis yaralı, 1 terörist öldürüldü. Örgüt üyesi kadın ve çocukları kendisine siber yaptığı belirlenirken, aranan 8 kişi yakalandı.

Haberler 04.11.2017 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkeze bal Kayapnar ilçesinde PKKl teröristlere ait bir eve düzenlenen operasyonda çatma çkt. PKKl teröristlerin el bombas patlatmas sonucu 10 polis yaraland. Yaralananlardan durumu ar olan 1 polis, kaldrld hastanede yaplan tüm müdahalelere ramen ehit oldu. çatmada 1 PKKl terörist de öldürüldü. Buarada, operasyon esnasnda örgüt üyesi militann evdeki çocuk ve kadnlar kendisine siber yapt ortaya çkarken, etkisiz hale getirilen militann ise Murat çelik olduu sanlyor.

HÜCRE EVNE BASKIN

Diyarbakr Valiliinden yaplan yazl açklamada, yaplan istihbari çalmalarda PKK/KCK terör örgütünün YPS biriminde faaliyet gösterdii tespit edilen adreslere bugün saat 06.00 sralarnda operasyon gerçekletiridi. Gerçekletirilen operasyon kapsamnda; PKK/KCKl teröristlerin yakalanabilmesi amac ile Kayapnar Huzurevleri Mahallesinde bulunan bir binaya güvenlik güçleri girdi. Bu srada çkan çatmada, 1i ar olmak üzere 10 polis yaraland.

VALLKTEN AçIKLAMA

Yarallar Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine sevk edildi. Ancak ar yaralanan polis memuru, kurtarlamayarak ehit oldu. çatma sonucunda 1 PKKl terörist etkisiz hale getirildi. Valilikten yaplan açklamada, ehit güvenlik görevlisine Allahtan rahmet, ailesine ve milletimize basal diliyoruz. Yaral güvenlik güçlerimize acil ifalar diliyoruz. Vatandalarmzn huzuru ve güvenliinin salanmas amacyla terör ve teröristle yaplan mücadeleye kararllkla devam edilmektedir denildi.

ÖRENCLER EVLERNE

Bölgede gerçekletirilen operasyon ve çkan çatma nedeniyle polis çevrede geni güvenlik önlemleri alrken, bölgeye kimse yaklatrlmad. Operasyon nedeniyle bölgede ambulanslar ve itfaiye arac hazr bekletilirken, çevre sakinlerinin çatma ve silah seslerinden korktuklar gözlendi. çatmann meydana geldii bölgede bulunan baz okullarn örencileri evlerine gönderildi.

çOCUK VE KADIRLARI KALKAN

Olayla ilgili ayrntlar da ortaya çkmaya balad. Edinilen bilgilere göre, adnn Murat çelik olduu örenilen terörist, güvenlik güçlerinin evi basmasyla, evde bulunan ve ei ile çocuklar olduu deerlendirilen bir kadn ile 3 çocuu kalkan olarak kulland. Polisin hassasiyetinden faydalanan terörist, önce el bombas att, ardndan da ate açmaya balad. Yaanan çatmada terörist etkisiz hale getirildi.

ARANAN 8 K GÖZALTINDA

Diyarbakr Valilii, Operasyonun devamnda 8 üphelinin daha yakaland belirtilen açklama yapt. Açklamada, öyle denildi:

Devam eden operasyonlar sonucunda PKK/KCK terör örgütü mensubu olmak suçundan aranan ahslardan 8i daha sa olarak ele geçirilmitir. Toplamda 8i sa, 1i ölü olmak üzere 9 ahs yaplan operasyonlarda ele geçirilmitir. Ayrca operasyonlarda; çok sayda örgütsel doküman, 2 adet silah, çok sayda el bombas pimi ve dijital malzemeler ele geçirilmitir. Vatandalarmzn huzuru ve güvenliinin salanmas amacyla terör ve teröristle yaplan mücadeleye kararllkla devam edilmektedir.

24 SAATTE BÜYÜK DARBE

Huzur ve güvenlii salamak amacyla gerçekletirdii operasyonlarla PKKya nefes aldrmayan güvenlik güçleri, nsansz Hava Arac (HA) ve Silahl nsansz Hava Aracnn (SHA) da kullanld hava destekli operasyonlarda son 24 saat içerisinde, 55 teröristi etkisiz hale getirdi.

Zorlu iklim ve corafi artlara ramen gece gündüz demeden teröristlerin kulland snak ve maaralar tek tek belirleyerek kullanlamaz hale getiren güvenlik güçleri, PKKl teröristlerin k üslenmesi yapmasn da engelliyor.

Yürütülen operasyonlarla dünden bu yana 55 teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, çok sayda silah ve mühimmat ile yüklü miktarda yaam malzemesi ele geçirdi.

- 4 ilde 55 PKKl etkisiz hale getirildi

PKKya yönelik devam eden hava destekli operasyonlarda, güvenlik güçleri, rnak, Hakkarinin emdinli ve Tuncelinin Nazmiye ilçeleri krsal ile Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesinde teröristlerle scak temas salad.

Operasyonlarda, Hakkarinin emdinli ilçesi krsalnda 34, Tuncelinin Nazmiye ilçesi Kadsrt Dokuz Kayalar bölgesinde biri yaral 9, rnakta 11, Diyarbakrda bir olmak üzere 55 terörist etkisiz hale getirildi.

Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesinde sabah erken saatlerde düzenlenen hava destekli operasyonda, PKKnn hücre evi olarak kulland adrese baskn yapld. Operasyonda, bir terörist ölü ele geçirildi.

- Irakn kuzeyine kaçmaya çalyorlard

Türk Silahl Kuvvetlerinden yaplan bilgilendirmede de emdinli ilçesinde etkisiz hale getirilen teröristlerin, Ortaklar bölgesindeki çatma sonrasnda Irakn kuzeyine kaçmaya çaltklar srada hava ve keif vastalar ile tespit edildii, teröristlerin hava harekat sonrasnda etkisiz hale getirildikleri vurguland.

- Ele geçirilen malzemeler

Hakkarinin emdinli ilçesindeki operasyonda bölgede yaplan arama tarama faaliyetleri srasnda 3 RPG-7 roketatar silah, bir AT-4 roketatar silah, 10 roketatar mühimmat, 8 sevk fiei, kalanikof piyade tüfei, 10 el bombas ve 5 özel yaplm emsiye bulundu.

Tuncelinin Nazmiye ilçesi krsalnda gerçekletirilen operasyonda ise etkisiz hale getirilen teröristlerden 6 kalanikof tüfek ile bir M-16 piyade tüfei, birer biksi ve kanas keskin nianc tüfei ile çok sayda yaam malzemesi ele geçirildi.

- Tuncelideki teröristlerden 4ü gri listede

Tuncelinin Nazmiye ilçesi krsalnda 3ü kadn 8 terörist ölü, bir kadn terörist de sa olarak ele geçirildi. Teröristlerden Sava kod adl Hamza Güler, Sema kod adl Besna Kartal, Tolhildan kod adl Ejder Yüceda, Medya Derik kod adl Remziye Bartann çileri Bakanlnn Aranan Teröristler Listesinin gri kategorisinde yer ald belirlendi.

Bu teröristlerden Gülerin örgütün sözde Dersim Saha Dou Cephe Sorumlusu olduu tespit edildi.

Ana Sayfaya Git