Kadınların el emeği ürünleri sergilendi

Siirt'te çeşitli kurslarda eğitim gören kadınların el emeği ürünleri sergilendi.

Haberler 11.05.2018 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirt Belediyesi Kültür Merkezi, Halk Eitim Merkezi Akam Sanat Okulu ve çok Amaçl Toplum Merkezleri (çATOM) örencilerinin yapt ürünlerden oluan yl sonu sergisi, Bar Mahallesindeki Orhan Doan Parknda açld.

Kadnlarn yl boyunca yapt el emei göz nuru dili, nak, oyuncak, mefruat ve çeitli el sanatlar ürünleri ile gençlerin çektii fotoraflar sergide yer ald.

Siirt Belediye Bakan Vekili Ceyhun Dilad Takn, yapt açklamada, belediye olarak meslek edindirme kurslarna önem verdiklerini söyledi.

EL EMEKLERN SERGLEDLER

Sergide el ii ürünlerin güzel örneklerini beeniyle incelediklerini ifade eden Takn, Kadnlarn, gençlerin, müzik, el ileri, okuma yazma kurslar neticesinde ortaya çkardklar ürünleri sergiledikleri bir etkinlik yayoruz. Gerçekten emek çok kymetli. Umut ediyoruz ki bu kurslar neticesinde özellikle kadnlar bu ürettikleri ürünleri ekonomiye kazandrabilirler. Hem kendi ailelerine bir katk olur hem de ehrimizin ekonomisine destek olur. çalmalar bütün hzyla devam edecek. dedi.

Siirt Halk Eitim Merkezi Müdür Yardmcs Abdulrahim Aslan da u ana kadar açlan 334 kursta 7 bin 802 kursiyere eitim verdiklerini belirtti.

çATOM Sorumlusu Pelin Ertekin de çeitli kurslara katlan kadnlarn verdii emekler ile bu serginin meydana geldiini anlatt.

Açla Vali Ali Fuat Atik de katld.

Ana Sayfaya Git