Kadınların hayatı kurslarla değişti

Güvenlik güçlerince PKK'ya yönelik başarılı operasyonların ardından huzurun sağlandığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Aile Destek Merkezi'nde açılan kurslara 400 kadın katıldı.

Haberler 20.11.2017 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde açlan Aile Destek Merkezindeki kurslara katlan 400 kadndan 25i ald devlet desteiyle kendi iinin patronu oldu.

Güvenlik güçlerince PKKya yönelik baarl operasyonlarn ardndan huzurun saland ilçede Aile Destek Merkezi, özellikle kadnlarn umudu oldu.

Merkezde açlan kuaför, pide, pasta, diki nak, moda tasarm, ahap boyama, hasta ve yal bakm, giyim, okuma yazma ve Kuran kursu, ngilizce ve Osmanlca kurslarna katlan 400 kadndan 25i ald devlet desteiyle kendi i yerini kurdu.

Önceki yllarda kadnlarn i alanndaki varl neredeyse yok denecek kadar az olan ilçede, devletin salad imkanlarla Aile Destek Merkezinde kursiyerlere i yeri açmalar için destek sunuluyor.

MERKEZE 2 BN KADIN MÜRACAAT ETT

Vali Cüneyit Orhan Toprak, son birkaç yldr Hakkaride güzel gelimelerin yaandn söyledi.

Bunun güzel örneklerinden birinin Yüksekovada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnn onay ile açlan Aile Destek Merkezi olduunu anlatan Toprak, 2013 ylnda açlan merkeze 2017 ylna kadar 2 binin üzerinde kadnmz müracaatta bulundu. Burada mesleki, kültürel eitimler veriliyor ve sosyal aktiviteler düzenleniyor. Bu kurslarla evlerinde bo vakit geçiren, hiçbir sosyal aktiviteye katlmayan kadnlarmza imkan salanyor. dedi.

Aile Destek Merkezi Müdürü Zübeyde Özcan da kadnlarn Yüksekovada kurslara youn ilgi gösterdiini, birçok kadnn bu kurslar sayesinde kendi i yerini açtn dile getirdi.

KEND YERLERN AçTILAR

Kuaförlük kursuna katldktan sonra kendi i yerini açan Cumhuriyet Özcan, yannda 2 kiiyi de istihdam ettiini anlatt.

Kadnlarn Aile Destek Merkezine gitmesi gerektiini vurgulayan Özcan, Benim gibi onlarn da ayaklar üzerinde durmas lazm. Bunu yapabilirler. Bütün kadnlara da öneriyorum. Kendi ekonomik özgürlüklerini kazanacaklardr. ifadesini kulland.

Kuaförlük kursunu bitirdikten sonra Kaymakamln kendisine i yeri açtn anlatan Melek çiçek de unlar kaydetti:

Sa olsun Kaymakam Bey bana i yeri açt. çok güzel günlerimiz oldu burada. çocuumu nerede brakaym diye düünürken burada çok güzel kre vard. Daha sonra kurs belgemi aldm ve imdi kendi i yerim var. Aile Destek Merkezi ile tantm için çok mutluyum.

Ana Sayfaya Git