Kadro müjdesi!

Yükseköğretim Kurulunca devlet yükseköğretim kurumlarında 50/d statüsünde görev yapan araştırma görevlilerinden başka bir ilde ve yükseköğretim kurumunda lisansüstü eğitim görenlerin kadrolarının, bu eğitimi gördükleri devlet üniversitelerine geçici olarak tahsis edilmesi kararlaştırıldı.

Haberler 25.10.2019 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

50/d statüsünde atanan aratrma görevlileri isterlerse kadrosunun bulunduu devlet yükseköretim kurumuna yatay geçi de yapabilecek. Söz konusu kararlar, yüksek lisans ve doktora aamasnda olan birçok aratrma görevlisinin, üniversiteleri tarafndan geri çarlmalar sonucu eitimlerine sekte vurulduu yönündeki ikayetlerinin YÖKe iletilmesi üzerine alnd

HABER MERKEZ

Yükseköretim Kurulunca (YÖK), devlet yükseköretim kurumlarnda 50/d statüsünde görev yapan aratrma görevlilerinden baka bir ilde ve yükseköretim kurumunda lisansüstü eitim görenlerin kadrolarnn, bu eitimi gördükleri devlet üniversitelerine geçici olarak tahsis edilmesi kararlatrld.

YÖKten yaplan açklamada, Türkiyedeki üniversitelerin akademik personel ihtiyacnn karlanmas amacyla çeitli öretim eleman yetitirme projelerini uygulamaya koymaya ve Akademi dostu YÖK anlayyla aratrma görevlilerinin uygulama esnasnda karlat sorunlara insan odakl çözümler üretmeye devam ediyoruz. ifadesine yer verildi.

YÖK tarafndan yaplan toplantda, devlet yükseköretim kurumlarnda 50/d statüsünde görev yapan aratrma görevlilerinin sorunlarnn deerlendirildii bildirilen açklamada, u bilgiler paylald:

ÖYP ve öncelikli alanlar kapsamnda atanan aratrma görevlileri ile 50/d statüsünde atanan aratrma görevlilerinden kadrolarnn bulunduu yükseköretim kurumunun bulunduu il dnda bir baka yükseköretim kurumunda lisansüstü eitim görenlerin, kadrolar 2547 sayl kanunun 35inci maddesi uyarnca lisansüstü eitim gördükleri devlet yükseköretim kurumlarna geçici olarak tahsis edilecek.

- Kadrosunun bulunduu devlet üniversitesine yatay geçi yapabilecekler

Karara göre 50/d statüsünde atanan aratrma görevlileri, talep etmeleri ve kaydolabilecekleri lisansüstü program olmas artyla kadrosunun bulunduu devlet yükseköretim kurumuna yatay geçi yapabilecek.

YÖKün ald kararla ayrca, 50/d statüsünde atanan aratrma görevlilerinden vakf yükseköretim kurumlarnda lisansüstü eitim görenlerin, bu eitimi yaptklar ilde bulunan devlet yükseköretim kurumlarnn ilgili lisansüstü eitim programlarna yatay geçi yapmasna da imkan saland.

Bu kapsamda, yatay geçi yapanlardan tez aamasnda olanlarn tez konularnn deitirilmemesi ve vakf yükseköretim kurumlarndaki tez danmanlarnn ikinci danman olarak belirlenmesi kararlatrld.

- Geri çarlmalar eitime sekte vuracakt

Öte yandan YÖK yetkililerinden alnan bilgiye göre, söz konusu kararlar, yüksek lisans ve doktora aamasnda olan birçok aratrma görevlisinin, üniversitelerince geri çarlmalarnn eitimlerine sekte vurduu, laboratuvar, kütüphane ve uygulama ortamlar gibi altyaplardan uzak kalarak tezlerini sürdürdükleri ve tez konularnn deitirildii yönündeki ikayetlerinin YÖKe iletilmesi üzerine alnd.

Ana Sayfaya Git