Kadrolu imam gönüllü operatör

Siirt'in Eruh ilçesinde imamlık yapan Münir Tekin, namaz saatlerinin dışında İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Eruh Belediyesinde gönüllü kepçe operatörü olarak çalışıyor.

Haberler 21.02.2017 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eruh çar Camisinde 4 yldr imamlk görevini yürüten 41 yandaki Münir Tekin, bo vakitlerinde belediyede ikinci meslei olan kepçe operatörlüü yapyor.

Tekin, ilahiyat mezunu olarak 4 yl önce imamlk snavndan geçtiini ve çar Camisinde göreve baladn belirterek, imamlktan önce i makinesi operatörlüü yaptn söyledi.

mamlk haricinde yapt operatörlük mesleini çok sevdiini dile getiren Tekin, belediyeye yeni gelen kepçe için operatör ihtiyac olmas nedeniyle KHK kapsamnda Eruh Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Murtaza Dayançn kendisine bu görevi teklif ettiini kaydetti.

- Gençlere eitim verecek

Namaz vakitleri dnda gönüllü olarak belediyeye ait kepçeyi kullanarak hizmet verdiini aktaran Tekin, öyle konutu:

Halkmza yardmc olmay ve hizmet etmeyi çok seviyorum. Halka hizmet, Hakka hizmet anlay ile bu görevi gönüllü olarak yapyorum. Beni operatör olarak çaltm gören baz vatandalar önce aryor, daha sonra çok memnun oluyor.

Müftü Haki Özgülün vastasyla ilçede isiz gençlere yönelik Halk Eitim Merkezinde açlacak kursta eitim vermeyi planladklarn bildiren Tekin, isizleri meslek sahibi yapmann kendisi için mutluluk verici ve sevindirici olduunu aktard.

- Vatandalarn takdirini toplad

lçede esnaf Remzi lhan da camide imamlk yapan Tekinin belediyede gönüllü çalmasnn takdire ayan olduunu söyledi.

lhan, Belediyemizden ve imamzdan çok memnunuz. Tekine yapm olduu hizmetlerden dolay teekkür ediyoruz. diye konutu.

Vatandalardan Bahattin Ouz da Tekinin hem imamlk hem de gönüllü olarak kepçe operatörlük görevinde bulunmasnn topluma olumlu bir örnek tevik ettiini anlatarak, iki meslein bir arada yaplabildiini dile getirdi.

Ouz, Camide gördüümüz imam kepçe operatörü olarak görünce önce ardk, sonra halkmza ve belediyemize yapt bu hizmetten dolay kendisini tebrik ettik. dedi.

Cami imamna bu gönüllü katksndan dolay teekkür eden Belediye Bakan Vekili Dayanç da Eruh Belediyesi olarak vatandaa hizmet yolunda youn bir çalma temposu içerisinde olduklarn vurgulad. Dayanç, Belediyemizin slogan haline gelen, Daha mutlu ve huzurlu bir kent için el ele anlayyla ilçemiz için hep birlikte bir eyler yapma gayreti içerisinde olacaz. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git