Kafaları sıkmışlar!

Şırnak'ta PKK'lıların şehit ettiği 2 çoban toprağa verildi. İki çobanın kafasına ateş edilerek öldürüldükleri belirlendi.

Haberler 11.07.2019 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IRNAKta önceki gün merada hayvan otlatrken PKKllarca kaçrlp, silahla balarna ate edilerek ehit edilen çobanlar Abdulhakim Demir (35) ve Vali çevik (40) topraa verildi.

rnak merkeze bal Geçitboyu köyünün Herbü mevkisinde hayvanlarn otlatmaya çkaran çobanlar, zihinsel engelli Abdulhakim Demir ve Vali çevik, dün balarndan silahla ate açlarak öldürülmü bulundu. PKKl teröristlerce kaçrldktan sonra ehit edildikleri belirlenen Demir ve çevikin cenazeleri, hastanedeki otopsilerinin ardndan yaknlarna teslim edildi. çobanlardan Abdulhakim Demir Geçitboyu köyünde, Vali çevik ise Silopi ilçesinde gözyalaryla topraa verildi.

ehit edilen çobanlardan Abdulhakim Demir için Geçitboyu köyü camisinde taziye kuruldu. Taziyeye binlerce vatandan yan sra Vali Mehmet Akta, 23üncü Jandarma Snr Tümen Komutan Tugeneral Halil Soysal, Jandarma Bölge Komutan Tugeneral Recep Yalçnkaya ve l Jandarma Komutan Tugeneral Selçuk Yldrm da katld.

BU ZULÜM, BU VAHET KARILIKSIZ KALMAZ

Demir ailesine taziyelerini ileten Vali Akta, çevik ve Demirin kanlarnn yerde kalmayacan söyledi. Vali Akta, teröristlerin etkisiz hale getirilmeleri için bölgede operasyonun balatldn ifade ederek, unlar söyledi:

Dün eli kanl terör örgütü çocuklarnn rzk için ekmeinin peinden koan 2 çoban hunharca katletti. Suçsuz günahsz iki masum insanmzn daha önce yapt gibi, daha önce masum insanlarmz katlettii gibi yine katletti. Ama u iyi bilinsin ki bu kan yerde kalmaz. Bu zulüm bu vahet karlksz kalmaz. Allahn izniyle güvenlik kuvvetlerimiz olay haber alr almaz büyük bir operasyona baladlar. Zaten o bölgede operasyonlarmz sürekli devam ediyor. Allahn izniyle en ksa sürede bu cinayeti ileyen bu katliam yapan kalle terör örgütünün mensuplar Allahn izniyle hak ettikleri cezay bulacaklar. nallah en ksa sürede sizlerin yürei de souyacak bir ekilde onlarn leleri orda kurda kua yem olduunda, sizler orda gördüünüzde sizlerin de vicdan rahat edecek. Allah rahmet eylesin sizlerin de ba sa olsun. nallah bu son olsun diyoruz. Tabi unu da söylemek isterim. Bu kalle eli kanl terör örgütüne taraf olan, aferin diyenler bunlarn peinden gidenleri de Allah kahretsin diyoruz. Allah onlar da bu yanl durularndan, bu ihanet noktasndan bir an önce akllarn balarna getirsin. Onlara bu yanltan dönsünler diyoruz. Eer dönmezlerse de Allah onlar da perian eylesin diyoruz.

BÖYLE GARBAN BR NSANI NASIL ÖLDÜRÜRSÜNÜZ?

ehit edilen çobanlardan, ayn zamanda zihinsel engelli olan Abdulhakim Demirin aabeyi emekli güvenlik korucusu Mehmet Salih Demir ise kardeinin kaçrldktan sonra öldürüldüünü kaydederek, 3 amcasnn da teröristler tarafndan ehit edildiini söyledi. Demir, Benim kardeim engelliydi. Raporu vard. Köyün çobanyd, kendi ekmeinin derdindeydi. Hiç kimseye bir zarar dokunmuyordu. Kulara bile zarar vermezdi. Bu alçak teröristler dün gelip benim kardeimi hayvanlarn yannda yakalamlar. 200 metre ileriye götürüp öldürmüler. Kalleçe öldürmüler. Kafalarna silah dayayp öldürmüler dedi.

Ana Sayfaya Git