Kafile Başkanları Bilgilendirme Toplantısı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: "Hac ibadeti, sayısız hikmetleri ve güzellikleri içinde barındıran, mübarek bir yolculuktur. Bu kutsal yolculukta amaca ulaşabilmek, manevi dünyamıza yeni ufuklar katabilmek, hayatımızdaki güzellikleri çoğaltabilmek için zihnen, fikren ve kalben hazır olmak gerekmektedir"

Haberler 10.07.2018 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Ali Erba, Hac ibadeti, saysz hikmetleri ve güzellikleri içinde barndran mübarek bir yolculuktur. Bu kutsal yolculukta amaca ulaabilmek, manevi dünyamza yeni ufuklar katabilmek, hayatmzdaki güzellikleri çoaltabilmek için zihnen, fikren ve kalben hazr olmak gerekmektedir. dedi.

Erba, 2018 yl hac organizasyonunda görev yapacak kafile bakanlaryla Kzlcahamamda bir araya geldi.

Erba, burada yapt konumada, on binlerce vatanda Ravza, Beytullah ve Arafatla buluturmak için büyük bir özveri ile son hazrlklar da yaptklarn belirterek, Hac ibadeti saysz hikmetleri ve güzellikleri içinde barndran mübarek bir yolculuktur. Bu kutsal yolculukta amaca ulaabilmek, manevi dünyamza yeni ufuklar katabilmek, hayatmzdaki güzellikleri çoaltabilmek için zihnen, fikren ve kalben hazr olmak gerekmektedir. Bu hazr olu için ise hem vatandalarmz hem de kendimiz açsndan en büyük sorumluluk yine bizlere dümektedir. diye konutu.

Kafile bakannn hac adaylarna güven vermesi önemli

Erba, hac adaylarnn ibadetlerini eksiksiz yapmalar ve hac organizasyonunun baarl olmas açsndan kafile bakalarnn büyük bir özveri ile çalacana inancnn tam olduunu dile getirdi.

Kafile bakannn hac adaylarna güven vermesi oldukça önemli diyen Erba, öyle devam etti:

Bu tanklk ve güven, gönül bann kurulmasna vesile olacak, hac adayn irada hazr hale getirecek ve muhtemel zorluklarn daha kolay almasna vesile olacaktr. rat ve teblide hikmet, güzel söz, nezaket, sabr ve anlay gibi nebevi metodun bütün inceliklerine ve ilkelerine riayet etmeliyiz. Her hacmzn arnm, temizlenmi, uurlanm ve bilinç tazelemi olarak yeni bir hayata balama azmi ile dönmesi için gayret edeceiz.

Her kafilede bir kadn irat görevlisi bulunacak

Her kafilede bir kadn irat görevlisinin bulunacan ve onlarn kadn hac adaylarna yönelik özel irat programlar yapacaklarn kaydeden Erba, bir kiinin hac organizasyonunda birçok kere görev yapm olsa dahi ilk seferki heyecan, dikkati, titizlii asla elden brakmamas gerektiini vurgulad.

Ana Sayfaya Git