Kağıt karne polemiği

Diyarbakır’da bir Anadolu lisesinde A 4 kağıda basılı olarak dağıtılan karneler, öğrencilerin tepkisine neden oldu. Öğrenciler, bir dönem boyunca heyecanla bekledikleri karne gününde ellerine bir A 4 kağıdının tutuşturulmasını hazmedemediklerini ifade etti.

Haberler 21.01.2018 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar ilçesinde bir Anadolu lisesinde datlan A 4 kada basl karneler örencilerden tepki ald. Karne günü sabahn erken saatlerinde büyük bir heyecanla okula giden örenciler, öretmenleri tarafndan karnelerin kendilerine datlmasn bekledi. Karnelerin datm srasnda kendilerine bir A 4 kadnn verilmesi üzerine örenciler aknlklarn gizleyemedi. Karnelerle birlikte baarl örencilere datlan belgelerin de faks kad ellerine tututurulmas üzerine örenciler tepki gösterdi.

Karne kad kalmad

Kapak ksmnda Gazi Mustafa Kemal Atatürkün ve Gençlie Hitabenin olmad karnelere tepki gösterilmesi üzerine okul yetkililerinin örencilere, Karne kad kalmad. Siz gidin fotokopisini çekip getirin biz kae basarz dedii ileri sürüldü. Baz velilerin konuyla ilgili l Milli Eitim Müdürlüüne ikayette bulunduu belirtildi.

Liselerde karne verme zorunluluu yok

l Milli Eitim Müdürlüü yetkilileri, Liselerde karne verme zorunluluu normal artlarda yok. steyen örenci olursa basp verebiliyorlar. Karne baslan kat normalde 100 gramdr, A 4 kad ise 80 gramdr. O anda katlar olmayabilir. O yüzden bu ekilde baslp verilmi olabilir. Bu sadece örenciler notlarn görsünler diye verilmi olan bir belgedir ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git