Kahreden ölümler!

Havaların ısınmasıyla, boğulma olayları da arttı. Diyarbakır ve yöresinde, iki günde dört kişi boğularak yaşamını yitirdi. 4 gündür Dicle Nehrinde aranan Muhammed Özcan'ın cesedine dün ulaşıldı.

Haberler 24.06.2019 - 12:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Havalarn mevsim normallerinin üzerine scak geçmesi, bunaltrken, boulma vakalar da artt. Özellikle Dicle Nehri ve Batman çaynda, haftasonu yaanan boulma olaylar yürek szlatt. 17 ila 19 yalarnda iki karde boulurken, 18 yandaki Muhammed Ali Eymen Özcann cesedine 4 gün sonra ulalabilindi.

K KARDE SUYA KAPILDI

Olay Güneykent Mahallesinde bulunan Güney çevreyolu üzerindeki köprü yaknlarnda meydana geldi. Batman çay kenarna gelen Serhat, Sinan ve Ferhat çanl isimli üç karde, piknik yapmak ve serinlemek istedi. Yanlarnda getirdikleri karpuzu soutmak için suya koyan 3 karde, karpuzun suya kapldn görünce geri almak istedi.

DYARBAKIR-BATMAN KÖPRÜSÜ

Sinan çanl (13) suya giren karpuzu almak isterken akntya kaplnca ikiz aabeyleri Serhat ve Ferhat çanl (19) peinden suya atlad. kizi ve kardeinin akntda kaybolduunu gören ve kendisi de boulmak üzere olan Ferhat çanl, olay yerine yakn bir çoban tarafndan kurtarld. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye itfaiye, AFAD, jandarma ve çok sayda polis ekibi sevk edildi. Suda kaybolan kardelerin bulunmas için Bitlisten bölgeye su alt arama ekipleri de istendi.

ALELER AFADA TEPK GÖSTERD

Yaamn yitiren çanl kardelerin yaknlar AFADn duyarszlna tepki gösterdi. çanl kardelerinin yaknlar, 6 saatten beri burada bekliyoruz. Cesetler gözlerimizin önünde hrçn dalgalarn etkisiyle paramparça oldu. Jandarma müdahale etmemize izin vermiyor. Kendileri de müdahale etmiyor. En önemlisi de 6 saatten beri AFAD ekiplerini bekliyoruz. Onlar da gelmedi. Zamannda müdahale edilseydi gençlerin yaral olarak kurtarlma ihtimali olabilirdi dedi.

KARPUZ ALMAK STERKEN DÜTÜ

Güneykent Mahallesi Muhtar Deniz Demir, çocuklarn piknik yapmak istedikleri srada yanlarnda getirdikleri karpuzu sousun diye suya koyduklarn söyledi. Muhtar Demir, Karpuz suya kaplnca Sinan çanl karpuzu almaya gidiyor. Suda biraz kirli, Sinan suya kaplnca Serhat da suya atlyor. Dier kardeleri de atlyor. Birisi kurtarlyor, Sinan ve Serhat çanl kayboluyor dedi.

Olayla ilgili geni çapl inceleme balatld.

4 GÜN SONRA CESED BULUNDU

Merkez Sur ilçesi Bavar (Kab) köprüsü mevkiinde arkadalaryla birlikte suya giren 18 yandaki Diyarbakr Vali Gökhan Aydner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son snf örencisi Muhammed Ali Eymen Özcan, dengesini kaybetmiti.

Haber verilmesi üzerine Özcann bulunmas için Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tfaiye Daire Bakanl Arama Kurtarma ve AFAD ekipleri tarafndan nehirde ve kysnda arama çalmas balatld. Ekipler, dün sabah Özcann dütüü yerin 1,5 kilometre uzanda, nehir kenarnda cansz bedenini buldu. Sudan çkarlan Özcann cenazesi, polisin yapt inceleme sonras otopsi için Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesine kaldrld.

Özcann cenazesi otopsinin ardndan Yeniköy Mezarlna getirildi. Cenaze merasimine Özcann ailesinin yan sra, yakn akrabalar, HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan Yardmclar, lçe Bakanlar, limler ve çok sayda kii katld.

DCLE NEHRNE KAPILDI

rnakn Cizre ilçesinde, 18 yanda olduu belirtilen Salih Karakoyun adl genç serinlemek için girdii Dicle Nehrinde suya kaplarak kayboldu. Kum ocaklarnn olduu alanda yaanan olay sonras olay yerine arama ve kurtarma ekibi sevk edildi. Ekipler, Karakoyunu arama ve kurtarmak için çalma balatrken, olay yerine gelen Karakoyunun yaknlarnn bekleyii devam ediyor.

AVAN DERESNE DÜTÜ

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde bisikletiyle Dalca köyünde düzenlenen festivale giden Sami Bartn (24) adl kii köprüden suya dütü. Avain Nehrine düen Bartnn yaknlar köprü alanna akn etti. Ambulans ve itfaiye ekiplerinin yan sra AFAD ekiplerinin de sevk edildii bölgede saatler süren aramann ardndan Bartnn cenazesine dütüü köprünün yaknnda ulald. Bartnn cenazesi otopsi yaplmak üzere Hakkari Devlet Hastanesine kaldrld.

Ana Sayfaya Git