Kalbim kırılmasın

Diyarbakırlı 18 yaşındaki cam kemik hastası Zeynep Onat’ın 3 yaşından beri sayısız kez kemikleri kırıldı .

Haberler 04.04.2018 - 09:22 Son Güncelleme : 04.04.2018 - 09:24

Diyarbakrl 18 yandaki cam kemik hastas Zeynep Onatn 3 yandan beri kemikleri saysz kez krld. Kemikleri her krldnda çl tüm mahalleyi saran Onat, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana seslenerek, en azndan saçlarn kendisi taramas için yardm etmesini istedi.

Zeynep Onat, 11 çocuklu bir ailede 18 yl önce dünyaya geldi. 3 yana kadar normal bir çocukluk geçiren Onatn tüm hayat, kalça çk ile mahvoldu. Ailenin bilinçsizlii ve maddi imkanszlklarn da birlemesiyle Zeynep, cam kemik hastalnn pençesine kapld. 3 yandan sonra kemikleri her krldnda ac içinde çlk çla kalan Onat, çocukluk döneminde oyuncak bebek ve çikolatalarla mutluluu aramaya balad. 7 yana geldiinde okula gitmek istediini ailesine bildiren Onat, hastal nedeniyle okula gidemeyeceini örenince hayata küstü. Bir süre babasyla zaman geçirip mutsuzluunu gizleyen Onat, 8 yana geldiinde bir ok daha yaad. Onatn izofren tans konulan aabeyi, babasn öldürdüünde henüz 8 yanda olan Onat için daha zor günlerin kaps araland. 3 yana yakaland hastalnda 15 yl geride brakan ve saysz kez kemikleri krlan Onat, cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana seslenerek, elleri ile saçlarn taramas için kendisine yardm etmesini istiyor.

Hastal nedeniyle vücudu ekilden ekle girdi

Zeynep Onat, 18 yanda olduunu ve 3 yandan beri cam kemik hastas olduunu söyledi. Kalça çkndan sonra kemiklerinde farkl ekillerin olutuunu kaydeden Onat, bu günden sonra vücudundaki tüm kemiklerin yava yava krlmaya baladn belirtti. mkanszlklar ve çaresizliklerden dolay vücudunun ekilden ekle girdiini aktaran Onat, tek isteinin, kollar ve bacaklarnn düz olmas olduunu dile getirdi. Yürümesi durumunda yeniden domu gibi olacan anlatan Onat, bunun olmazsa bile en azndan kollarnn düzeltilmesi için yetkililerin kendisine yardm etmesini istedi.

çocukluumu yaayamadm, imdi genç kzlm da yaayamyorum

çocukluunu hatrlamadn ve yaayamadn vurgulayan Onat, unlar söyledi:

imdi yeni yeni genç kz olmuum, genç kzlmz da hiç görmüyorum. Sürekli hastaym, sürekli yatan üzerindeyim. Kemiklerim sürekli krlyor ve ben sürekli ac çekerek alyorum. Benim her bir kemiim krld zaman sesim dier dünyaya gidiyor. Hiç okul okumadm, ailem göndermedi cam kemik hastasym diye. Onun için de ben çok çaba gösterdim gitmek istedim ama ailem izin vermedi. Eskiden ben çok mutluydum, bir çikolata ile oyuncak bebek ile mutlu olmasn biliyordum. Sonradan yetikin olduum zaman kendimi fark ettim. nsanlarn içinde arkadalarmn içinde nasl büyük bir eksikliim var, nasl farkl bir insan olduumu anladm. Evdeyim, bir evin içindeyim evimiz 5. kat ve hiçbir zaman dar çkamyorum. Benim, bu evdir, televizyon ve telefondur baka hiçbir ey yok. Bata Cumhurbakanmza, Babakanmza, yardmseverlerimize seslenmek istiyorum, Allah rzas için, Allahtan diliyorum onlardan rica ediyorum benim bu sesimi duysunlar. Hastalma çare bulsunlar. Hayatm daha rahat geçmesi için, kendi kiisel ihtiyaçlarm karlayabilmem için bir insan bana vesile olsun. Kollarm bacaklarm düzelsin. En azndan istediim zaman saçlarm toplayaym, giysilerimi giyebileyim, su içmek istediimde rahat içeyim, ben bunlar da karlayamyorsam, saçm toplayamyorsam nasl bir tat alabilirim ki bu hayatta. Hayattan beklentim yok, beklentim sadece kiisel ihtiyaçlarm karlamak.

Cumhurbakan Erdoandan yardm bekliyor

Kemiklerinin 80den fazla kez krldn bildiren Onat, öyle devam etti:

En az 80 defa benim kemiklerim krlmtr. Hep düünüyorum ben ne yapacam, ne olacam diye. Ben hep böyle mi olacam, ölünceye kadar m bu aclar çekeceim. steim, kollarmdan bacaklarmdan estetik olaym, düz olsunlar. Kendime baktm zaman üzülmeyeyim, alamayaym, kendimle küs olmayaym. Ben aynalara bile bakmyorum, istediim her giysiyi giyemiyorum. Elimden geldii kadar vücudumu kapatmaya çalyorum. Cumhurbakanmza sesleniyorum, bana yardm etsin.

Ana Sayfaya Git