Kaldırım işgaline göz açtırılmıyor

Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaya yolu ve kaldırım işgalinde bulunan 356 araca, 118 bin 540 TL idari para cezası uyguladı.

Haberler 24.10.2017 - 08:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl Belediyesi Basn Yayn ve Halkla likiler Koordinatörlüünden yaplan açklamada, 2016 ylnda 124 araç sahibine 28 bin 620 TL, 2017 ylnn ilk 10 aynda ise 232 araç sahibine 89 bin 920 TL idari para cezas kesildii belirtildi.

Zabta Müdürlüü ekiplerince denetimlerin devam edecei belirtilen açklamada, Yaya kaldrmlar ve yaya geçilerine araçlarn park edilmesi mevcut kanun ve yönetmeliklere göre yasal deildir. Yaplan denetimlerde ekipler tarafndan yanl park eden araçlarn sahipleri önce uyarlyor, uyar sonras araç hala yerinde ise fotoraflar çekilerek idari yaptrm karar tutana düzenlenerek, gerekli cezai ilemler uygulanyor denildi.

KALDIRIM GAL CEZASI

Kaldrm igal eden araç sahipleri ve esnafa yönelik uyarlarn yapld açklamann devamnda ehir içerisindeki kaldrmlar igal eden araç sahipleri ve esnaflar bir kez daha uyaryoruz, kaldrmlar yayalara aittir. Vatandalarmzn yürüme hakk engellenmemelidir. Kaldrmlar igal eden esnafa da kabahatler kanununa göre ceza uygulanacaktr.Yaya geçilerinin engellenmesi vatandalarn can güvenliini tehlikeye düürüyor. Yaya yolu ve kaldrm üzerilerine park edilen araçlar, vatandalar zor durumda brakt gibi kaldrmlara da zarar vermektedir. Engelli, yal ve bebek arabas kullanan yayalar bu konuda daha fazla sknt çekmemesi için herkesin gerekli duyarll göstermesi gerekmektedir ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git