Kale surunun temeli atıldı

Muş Belediyesi tarafından şehre daha güzel bir görüntü kazandırmak için başlatılan çalışmalar aralıksız devam ederken, bu kapsamda projelendirilen Kale Parkı ihata duvarının temeli atıldı.

Haberler 18.05.2018 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu Belediyesi tarafndan hazrlanan Mu Kültür Evi ve Kale Park suru peyzaj düzenleme projesi devam ediyor. Proje kapsamnda Kale çevresine yaplacak surun temeli atld. 11 metre yüksekliinde 3 metre geniliinde yaplacak surun ilk harc Belediye Bakan Feyat Asya tarafndan döküldü.

KALE SURUNUN TEMEL ATILDI

Alt yap ve üst yap çalmalar ile ehrin hemen hemen her bölgesinde faaliyetlerini yürüten Mu Belediyesi, önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Muun eski yerleim yerlerinden biri olan Kale Mahallesinde Mu Kültür Evi ve Kale Park suru peyzaj düzenlemesini balatan belediye, ehrin turizmine katk sunacak bir çalma ortaya çkarmay amaçlyor. Belediye Bakan Feyat Asya, bakan yardmclar ve birim amirleri ile birlikte çalma alanna giderek Kale surunun temelini attlar. Kurban kesimi ve okunan dualarn ardndan surun ilk harc döküldü. Bakan Asya daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte Kale Parknda yapm devam eden Mu Kültür Evi inaatnda incelemelerde bulundu.

KENTSEL DÖNÜÜM ADINA

Uygulama aamasndaki proje hakknda tüm detaylar inceleyen Bakan Asya, çalmalarn hzlandrlmas konusunda talimatlar verdi. Yaplan çalmalarla ilgili açklamalarda bulunan Bakan Asya, Bu yl çalma sezonuna youn bir tempo ile baladk. Geçen yllardan devam eden çalmalarmz balatrken, yeni projelerimizi de uygulamaya aldk. limizin eski yerleim yerlerinden biri olan Kale Mahallesinde geçtiimiz yllardan itibaren kapsaml çalmalar yürütüyoruz. Kentsel Dönüüm ve Geliim Projesi kapsamnda yapm tamamlanan konutlarn ardndan söz konusu bölgelerde ihtiyaç duyulan belediye hizmetlerini uygulama baladk. Mevcut yollar geniletirken, alternatif yollar da açarak ulam konusundaki skntlar ortadan kaldrmaya çalyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git