Kalkınma hamlesi hep sabote edildi

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu "Diyarbakır, ne zaman bir kalkınma hamlesine girişmişse önü kesilmiş, bu kalkınmanın gerçekleşmesi engellenmiştir" dedi.

Haberler 20.11.2019 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, Diyarbakr, ne zaman bir kalknma hamlesine girimise önü kesilmi, bu kalknmann gerçeklemesi engellenmitir. dedi.

dünyas bulumalar program kapsamnda Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösteren i insanlaryla bir araya gelen Güzelolu, organize sanayi bölgelerinin gelime ve kalknma alannn önemli yerleri olduunu söyledi.

Diyarbakr OSB Müteebbis Heyet Bakanln da yürüttüünü hatrlatan Güzelolu, Diyarbakrn sadece önemli uluslararas alana açlm yapacak bölgeyi ve Türkiyeyi uluslararas pazarlara balayacak bir merkez olduunun bilincindeyiz. Tarihten gelen jeostratejik önemi, üretim altyaps ve tarihin her döneminde yetimi insan gücü ve giriimcilik nitelii Diyarbakr öne çkartan ve belirgin klan özellikleridir. diye konutu.

KENTN EKONOMS

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin kentin, ekonomik, sosyal ve her yönden kalknmasnn salanmas, kaynaklarn bu hedefe doru odaklayp kullanmas ve refah arttrc süreçlere katk koymas gerektiini belirten Güzelolu, unlar aktard:

Gerideki dönemlerde bölücü terör örgütü PKKnn, onun uzants siyasal zihniyetlerin, bu kenti geri braktrmak, kalknmasn engellemek, i, a ve istihdam konularnn her noktada üphesiz olumsuz bir düzeyde kalmasna dönük, bir ihanet akl ve stratejisi olmutur. Diyarbakr, ne zaman bir kalknma hamlesine girimise önü kesilmi, bu kalknmann gerçeklemesi engellenmitir. Büyük devlet yatrmlarndan balayarak, alt yapya, baraj ve benzerlerine, sulama projelerine, öte yandan siz sanayicilerimizin yerel sermaye giriimlerine, bu ile dardan gelecek yatrmclarn bu ilde bir yatrm yaparak bir sanayi giriimi yapmasna hep engel olunmu, önü kesilmi ve maalesef engellenmitir.

Ana Sayfaya Git