Kalorifer yakmaya 15 derece uyarısı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kış aylarının gelmesiyle özellikle ev ve apartmanlarda ısınma amacıyla kullanılan yakıtların neden olduğu hava kirliliğine karşı vatandaşları uyararak, "Hava sıcaklığı 15 derecenin altına düşmediği sürece, sobalarımızı ve kalorifer kazanlarımızı yakmamaya özen göstermeliyiz." dedi.

Haberler 07.11.2016 - 07:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Özhaseki, hava scaklklarnda yaanan düü dolaysyla hava kalitesi konusunda baz uyarlarda bulundu.

Tüm yurtta scaklklarn dütüüne ve baz bölgelerde sert k koullar yaandna dikkati çeken Bakan Özhaseki, Evlerimizde ve i yerlerimizde snmak için soba ve kalorifer kazanlarnda yakt kullanm balad. Kent merkezlerinde evsel snma amacyla kullanlan yakt miktarnn fazla olmas ve bu yaktlarn daha çok bireysel yakma sistemlerinde kullanlmas hava kirliliine neden oluyor. Bununla birlikte, fazla yakt kullanmnn dnda, ülkenin corafyas ve kötü meteorolojik artlarn olumas sonucunda, oluan hava kirlilii ile mücadele için halkmzn dikkat etmesi gerekiyor diye konutu.

Bu konuda alnabilecek önlemleri sralayan Özhaseki, Hava scakl 15 derecenin altna dümedii sürece, sobalarmz ve kalorifer kazanlarmz yakmamaya özen göstermeliyiz. Isnmada daha kaliteli ve temiz yaktlar tercih etmeli, kullanacamz yaktlara uygun soba ve kalorifer kazanlarn seçmeliyiz ifadesini kulland.

- Soba ve kalorifer bacalar temizletilmeli

K aylarna girmeden soba ve kalorifer kazanlarnn bakmnn yaptrlmas ve bacalarnn temizletilmesi gerektiini de dile getiren Bakan Özhaseki, snn ortama daha iyi yaylmasn salamak için soba ve kalorifer peteklerin önlerinin açk braklmas ve kalorifer tesisatlarnn gerekli yaltm malzemeleri ile kapatlarak s kayplarnn önlenmesi tavsiyesinde bulundu.

Özhaseki, binalarda daha az yakt tüketmek ve s kayplarn önlemek için de binalara s yaltm yaptrlmasnn önemini vurgulayarak, Apartman ve site yönetimleri tarafndan, kalorifer kazann yakan personelin, Ateçi Belgesi almas, apartman ve site yönetimleri tarafndan, kazan dairelerinin yeterince havalandrlmas ve iletme talimatlarna uyulmas salanmal. dedi.

Ana Sayfaya Git