Kalplerine dokundular

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde 2016'da açılan Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü'nde 0-18 yaş grubu 500 çocuk açık, 185 çocuk da kapalı kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu

Haberler 13.02.2021 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine bal Kadn Doum ve çocuk Hastalklar Hastanesinde 2016da açlan çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü, bölgede kalp rahatszl bulunan çocuklarn salna kavumasna büyük katk salad.

Bölümde kalp rahatszlklarna yönelik gerçekletirilen cerrahi müdahalelerle, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerindeki çocuklarn bat illerine sevk edilmeden Diyarbakrda tedavisine imkan saland.

Bölümde 500 çocuk açk, 185 çocuk da kapal kalp ameliyatyla salna kavutu.

500ÜNCÜ AçIK KALP AMELYATINI DA YAPMI BULUNMAKTAYIZ

l Salk Müdürü Cihan Tekin, çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümünde bölgeye hitap edecek ekilde salk hizmeti sunulduunu söyledi.

500üncü açk kalp ameliyatn da yapm bulunmaktayz. Bölgedeki çocuklarmzn herhangi bir kalp problemine yönelik yaplacak cerrahi müdahalede merkez üssü konumuna gelmi durumdayz. diyen Tekin, amaçlarnn Salk Bakanlnn da destekleriyle merkezi daha da büyütüp tüm bölgeye etkin hizmet vermek olduunu belirtti.

Tekin, Burada yeni doan bebekten 18 yana kadar tüm çocuklara kalp nakli hariç tüm kalp ameliyatlarn gerçekletirebiliyoruz. dedi.

HASTALARIMIZI SEVK EDLMEKTEN KURTARMI OLDUK

Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Bahekimi Dr. Muhammed Asena da hastanenin bölgeye hitap ettiini söyledi.

Asena, bölgede çocuk saysnn ve hamilelik yann yüksek olmas, gebelik takibinin düzenli yaptrlmamas, yüksek oranda akraba evlilikleri nedeniyle doumsal kalp hastalklarnn daha sk görüldüünü dile getirdi.

Açlan bölümle, daha önce kendileri için hayal olan açk kalp ameliyatlarn gerçekletirme imkan bulduklarn anlatan Asena, 500üncü açk kalp ameliyatn da baaryla gerçekletirmemin mutluluunu yaadklarn kaydetti.

Yeni doan bebeklere acil müdahale gerekebiliyordu. Medikal tedaviyle hayatta kalmalarn uzatp, ileri merkezlere sevk ediyorduk. ifadelerini kullanan Asena, bölüm sayesinde hastalara annda müdahale edip, ileri merkezlere sevk etmeden tedavilerini gerçekletirme imkan bulduklarn bildirdi.

çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Uzman Opr. Dr. Onur Doyurgan ise Güneydou Anadolu Bölgesi gibi doum oran yüksek bir bölgede çaltklarna iaret ederek, 15 kiilik ekiple merkez kurulduundan bu yana gece gündüz salk hizmeti verdiklerini söyledi.

Doyurgan, baar oranlarnn yüksek olduuna dikkati çekerek, Daha önce hastalar, stanbul ve Ankaraya sevk ediliyordu. Bu sevkin önüne geçmi olduk. Hastalar uçak ambulansla stanbula gönderiliyordu. Bu da hasta için zorluk oluturuyordu. Bu ameliyatlar sayesinde hastann yaayaca maliyeti de ortadan kaldrm olduk. eklinde konutu.

ONLARIN SAYESNDE çOCUUM U AN KUCAIMDA

Batmandan 9 aylk çocuunun tedavisi için Diyarbakra gelen anne Sehra Özcan, olunun kalbinde kitle bulunduunu, akcierine giden bir damarn da tkal olduunun tespit edildiini söyledi.

Bata stanbula yönlendirildiklerini ancak Diyarbakrda da bu ameliyatn yapldn örenince bu hastaneye bavurduklarn anlatan Özcan, stanbula gidecek imkanm yoktu. Burada ameliyat yapld. u anda olum çok iyi. Onlarn sayesinde çocuum u anda kucamda. Olum yaknda da taburcu edilecek. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git