Kamera görüntüsü yok!

Emniyet: 4 kişinin ölümüne neden olan zırhlı aracın içini gösteren kamera görüntüsü yok.

Haberler 06.12.2017 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HAKKARnin Yüksekova ilçesinde, geçen yl zrhl polis aracnn kulesindeki makineli tüfekten açlan ate sonucu, HDP Milletvekili Pervin Buldann yeeni Serhat Buldann da aralarnda bulunduu 4 kiinin ölmesi, 2 kiinin yaralanmasyla ilgili polis memuru .M.nin yarglanmasna devam edildi. Mahkemenin talimat üzerine yaz gönderen Yüksekova Emniyet Müdürlüü, olaya sebep olan zrhl aracn içini gösteren kamera görüntülerinin olmadn bildirdi. Mahkeme, sank polis memuru .M.nin tutuklanma talebini reddetti.

Yüksekovada geçen yl 8 Ekim günü zrhl polis aracnn kulesindeki makineli tüfein seri ate almas sonucu HDP Milletvekili Pervin Buldann yeeni Serhat Buldan, Rahmi Safhal, Necdet özü ve Aydn Tümenin hayatn kaybetmesi, emsettin çakmakç ve Mehmet Ali Kayann yaralanmasna ilikin, polis memuru .M.nin Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme ve yaralama suçlarndan 15 yla kadar hapis cezas istemiyle yarglanmasna devam edildi. Güvenlik nedeniyle Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesine nakledilen davann ilk durumasna tutuksuz sank .M., Zonguldakn Devrek ilçesinden SEGBS sistemi ile katld. Durumaya, olayda hayatn kaybeden Serhat Buldann babas Hasan Buldan, Necdet özünün babas Sabir özü ve Aydn Tümenin amcas Übeyit Tümen da Suçtan zarar gören sfat ile katld.

TÜBTAK YOUNLUU NEDENYLE BLRK ATAMADI

Dosyaya gelen evrak okuyan Mahkeme Bakan, bilirkii atanmas için TÜBTAKa yazlan yazya i younluu nedeniyle olumsuz cevap verildiini söyledi. Mahkemenin bilirkii ismi istedii Savunma Sanayi Müstearlnn da yazya cevap vermedii belirtildi. Mahkemenin olaya ilikin kamera görüntülerinin istenmesi yönündeki yazsna cevap veren Yüksekova Emniyet Müdürlüü, olaya karan aracn içini gösteren kamera görüntülerinin olmadn bildirdi. Olaya ilikin zrhl aracn d kamerasna ait görüntülerin ise dava dosyasna gönderildii belirtildi.

Durumada söz alan Serhat Buldann babas Mehmet Hasan Buldan, Sank, bu kadar büyük bir suç ilemise bir yl doldurmadan neden tahliye ediliyor, bunu anlayamyoruz. Bu adam 4 hayvan öldürseydi 4-5 yl ceza yatard. 4 insan öldürmü. neden tahliye ediliyor? Bir suç ilemise bu temiz yüzünüzle gereken cezay verin. Vermeyecekseniz sizi Allaha havale ediyorum. Adalet varsa bu adam brakmamanz lazm. Brakrsanz hakkmz helal etmiyoruzdedi.

AVUKAT: O ARAçTA KAMERA GÖRÜNTÜLER VARDIR

ikayetçilerin avukat Davut Uzunköprü ise dosyann kapatlmaya çaltn gördüklerini belirterek, Sank birden fazla kiinin ölümüne sebebiyet vermeyle yarglanmaktadr. Bu sann 2 mesai arkada da olayn failleridir. Emniyet bu zrhl araçlarda görüntü olmadn söylemektedir. Emniyet yalan söylüyor. Gidelim araç içine bakalm. O araçta kamera görüntüleri vardr. Gerçekten adil yarglama yapmak istiyorsanz, araç üzerinde keif yapalmdedi.

BARO BAKANI: SANIK KASTEN ÖLDÜRMEDEN YARGILANABLR

Hakkari Baro Bakan Avukat Serdar Ik ise, yarglamann bandan beri çok tuhaf eylerle karlatklarn belirterek, Türkiyede silahl öldürmelerde görmediimiz eyi burada gördük. Bu dosyada 3 emniyeti olan silah vatandaa dorultulmutur. Biz bu olayda suçu olayda kullanlan silaha atmann peinde kouyoruz. O zaman silah firmas da yarglansn. Ate edildii srada insanlar kaçmaya balyor. Sank dardan saldrldn söylüyor, yalan söylüyor. Disiplin soruturmas olup olmad sorulmu. Emniyet ve Jandarma sann ald baar belgelerini göndermi. Suçun vasf ve mahiyeti deiip; sank kasten öldürmeden yarglanabilir. Kaçma üphesi vardr. Tutuklanmasn talep ediyoruz diye konutu.

SANIK POLS: ÜZGÜNÜM

Söz hakk verilen sank polis .M. ise olaydan dolay hayatn kaybedenlere Allahtan rahmet dilediini belirterek, Böyle bir olay olduu için üzgünüm. Emniyetten çkarken emniyetlerin açk olduu dorudur. 2 meslektam da vard. Ekranda merminin çktn gösteren bir ey olmad için anlayamadk ve kuleyi yukar çevirdimdedi.

Ara kararlarn açklayan mahkeme, sann tutuklanmas yönündeki talebin, etki edebilecei delillerin toplanm olmas ve tutuklamann bir tedbir oluu dikkate alnarak reddine karar verdi. Duruma ileri bir tarihe ertelendi.

Ana Sayfaya Git