Kamor Millet Bahçesi hizmete açıldı

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince, 65 bin metrekare alan üzerine yapılan ve yeşilliğiyle şehre yeni bir görünüm katan Kamor Millet Bahçesi, hizmet vermeye başladı.

Haberler 28.03.2019 - 01:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Mardin Büyükehir Belediyesince, 65 bin metrekare alana yaplan ve yeilliiyle ehre yeni bir görünüm katan Kamor Millet Bahçesi, hizmete açld.

Mardinde içerisinde 54 bin metrekare yaam ve piknik alan, 6 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan futbol, voleybol, basketbol sahalar, bin kiilik kr düün salonu, 2 bin 500 kiilik amfi tiyatro ile lokanta, kafeterya ve otopark alann bulunduu toplam 65 bin metrekareden oluan Kamor Millet Bahçesi, ehre yeni bir görünüm kazandrd.

çileri Bakanl tarafndan düzenlenen Projem Türkiye Mülki ve Yerel Yönetimler Yarmasnda, Vatanda Odakl dalda ödüle layk görülen Kamor Millet Bahçesi, Mardinlilerin rahat bir nefes alaca yeil alanda aileler huzur içinde dinlenebilecek.

Büyükehir Belediye Bakan Vekili Vali Mustafa Yaman, Kamor Millet Bahçesinin kentin güzelliine güzellik katt belirtti.

Büyükehir Belediyesi olarak sadece altyap çalmalar yapmadklarna deinen Yaman, Sadece kanalizasyon, içme suyu, artma tesisleri, yol çalmalar yapmyoruz. Ulam, sosyal donat alanlar, çocuklar için spor ve kültürel alanlar oluturuyoruz. Kadnlar için çalmalar yapyoruz. Gençler için çalyoruz ve bunun yannda ehirdeki yeil alan artrmak için çalmalarmz sürdürüyoruz. dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan önderliinde millet bahçeleri oluturduklarn aktaran Yaman, Kamor Millet Bahçesinin yaklak 65 bin metrekarelik bir alanda ve kent merkezine yürüme mesafesinde olduunu söyledi.

Kamor Millet Bahçesi hizmete açld

Mustafa Yaman, öyle konutu:

Piknik, yürüme, çocuk parklar, amfi tiyatro, spor, kr düün alanlar ile yemek yiyecekleri mekanlar var. Özellikle Artuklu ilçesindeki vatandalarmzn bütün bo zamanlarn burada geçireceklerine inanyorum. Yeil alan çok yüksek bir mekan. Masal ehri Mardine güzellik katt.

Millet bahçelerinin konforun en üst düzeyde yer ald alanlardan olduunu ifade eden Yaman, daha yeil bir kent için çalmalarna devam edeceklerini aktard.

Vatandalardan Burak Erdem ise kentin ihtiyac olan yeil alan oluturulduunu dile getirerek, Daha önce alan atl durumdayd. Kayyumla birlikte buras bambaka bir alan haline döndü. Bizim gönül rahatlyla gelebileceimiz bir mesire alan oldu. Engelli asansörüne kadar herkesi ve her eyi düünmüler. Emei geçenlere teekkür ediyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git