Kampçılardan örnek davranış

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde bulunan Karasu’da çadır kuran kampçılar, bölgede temizlik çalışması başlattı. Çevre temizliğini sağlayan kampçılar, çalışmanın akım olmasını istiyor.

Haberler 08.08.2019 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve turizm alanlarna dikkat çekmek için Diyarbakrn çnar ilçesine bal Karasuda (çeme Re) çadr kuran kampçlar, çevreyi temizleyerek örnek bir davran sergiledi.

çnar ilçesine bal bölge halknn çeme Re olarak adlandrd Karasu, kampçlarn gözde mekan haline geldi. Kefedilmeyi bekleyen Karasuda kamp çadr kuran doasever gençler çevredeki çöpleri toplayarak sosyal medyalarndan paylat. çevre temizliine dikkat çekmek isteyen doaseverler Diyarbakrn doal güzellik alanlarnda kamp kurmaya devam edecek. lk olarak Diyarbakrn Lice ilçesinde balatlan ardndan Karasuda devam eden çalmada kamp yapan gençler, bölgeyi temizleyerek daha güzel bir yer haline getirdi.

Güzel yerleri kefederek tantyoruz

Karasuda kamp yapan vatandalardan Taha Yalçn, Güneydou Anadolu Bölgesinde kefedilmeyi bekleyen doa güzelliklerini tantmay hedeflediklerini söyledi. Yalçn, Bizler güneydounun güzel yerlerini kefetmeyi ve halka tantmak amacyla kamplar düzenliyoruz. Bu yerlerdeki çevre kirlilii ve yol sorunu ulamamz ve orada kalmamz da etkiliyor. Bu yüzden biz kamp yaptmz bölgelerde, çöp poetlerimizle geliyoruz, çöpleri topladktan sonra sosyal medyada bunlar yayyoruz. Daha önce Licede yaptk ie yarad inallah uan bulunduumuz yer olan Karasuya gelirken yollarndan çok rahatsz olduk, çevre kirlilii de gözümüze batt. Biz yine üzerimize düeni yapacaz, umarm bal olduu yerlerde bunlar fark edip gerekeni yaparlar. Biz doaseverler olarak 2 gece 3 gün burada kalacaz, gerek ehir stresinden uzak durmak için gerek kendimize zaman tanmak için burada doa ile iç içe kalacaz. Buras su ve yeillik bakmndan gayet zengin bir yer, biraz sapa bir yerde kalyor, popülizme kurban olmasa da biraz tannmas önemli olur. Burann Kültür ve Turizm Bakanl tarafndan restore edilmesi ve elden geçilmesi gerekir, daha sonradan halka tantmas iyi olur. Amacmz kampçlar olarak böyle yerleri doaseverlere tantmak, elimizden geldiince temizlemek ve bölge halkn bu konuda bilinçlendirmek dedi.

Ana Sayfaya Git