Kampçıların mekanı oldu

Bitlis'teki Nemrut Krater Gölü normalleşme süreciyle yeniden kampçıların uğrak yeri oldu

Haberler 11.06.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Tatvan ilçesindeki Türkiyenin en büyük krater gölü Nemrut, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kstlamalarnda ksmi normallemeye geçilmesiyle yerli ve yabanc doaseverlerin yeniden ziyaret noktas haline geldi.

Avrupal Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) kapsamnda Mükemmeliyet Ödülü alan 2 bin 250 rakml göl, kstlamalarn kaldrlmasnn ardndan doyumsuz manzarasyla doa ve fotoraf tutkunlarn arlamaya balad.

Yurdun dört bir yanndan kente gelen yaklak 50 kiilik grup, doal güzelliklerinin yan sra scak ve souk gölleri, buz maaras ile ilgi çeken Nemrutta, doayla iç içe zaman geçirmenin tadn çkard.

Göl manzarasna kar kurduklar çadrlarda kamp yapan doaseverler, gölün kenarnda ate yakt, geceyi aydnlatan yldzlar fotoraflamaya çalt.

UZUN SÜRE DOAYLA BA BAA KALAMADIK

Doasever Deniz Balaman, kademeli normalleme sürecinin balamasyla Nemrut Krater Gölüne gelmeye karar verdiklerini söyledi.

Youn ve stresli geçen salgn sürecinde normalleme sürecinin balamas ve havann snmasyla kamp yapmaya baladklarn belirten Balaman, öyle konutu:

Burada müthi bir doa var. Herkesin gelip buralar görmesini istiyoruz. 2020-2021de koronavirüs tedbirleri nedeniyle sürekli evde vakit geçiriyorduk. O süreçte doayla ba baa kalamadk. Normallemenin balamasyla kendimizi doaya attk. Burada her ey çok güzel. Esiz bir doa, temiz hava ve muhteem manzara bir arada. Bunun tadn çkaryoruz. Zorlu sürecin ardndan çok iyi geldi. Yln stresini burada attk. Güzel bir kamp oldu. Tekrarn yapacaz. Bölgeye gelen ziyaretçilerden çevreyi temiz tutmalarn istiyoruz.

Firdevs Karayel ise ilk kez bölgede kamp yaptn ve koronavirüsün yaratt stresi doayla iç içe zaman geçirerek attklarn anlatt.

Gölün, ülkenin nadide yerlerinden biri olduuna iaret eden Karayel, arkadalarnn güzel sohbeti eliinde kamp yaptklarn, çok güzel zaman geçirdiklerini ifade etti.

KAMP çN EN UYGUN YERLERDEN BR

Kente 45 kilometre mesafedeki Nemrut Krater Gölüne özel ve tur operatörlerinin temin ettii araçlarla ulam salanyor.

Ormanlk alann içinden yaklak bir saat süren yolculuun ardndan bölgeye ulaan ziyaretçiler, yeilin tüm tonlaryla bütünleen gölün esiz manzarasna kar çadrlarn kurarak kamp yapabiliyor.

Karavanlaryla bölgeye gelen ziyaretçiler de kendileri için oluturulan alanlarda konaklayabiliyor.

Ana Sayfaya Git