Kampüste tuzak; 4 şehit

Dicle Üniversitesi yerleşkesinde polis ekibini taşıyan aracın geçişi sırasında teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda 3 polis memuru şehit oldu, 2'si ağır 3 polis memuru yaralandı.

Haberler 17.01.2017 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesindeki hafriyat alan yaknnda bulunan mezarlk duvarnn altna teröristlerce yerletirilen patlayc, dün akam saatlerinde, çevik Kuvvete ait zrhl aracn geçii srasnda patlatld. Saldrda 3 polis memuru ehit olurken, 2si ar 3 poliste yaraland. Patlama, Diyarbakr ehir merkezinden duyulurken, üniversitenin bir çok fakülte ve lojmann camlar potlad.

PATLAMA EHRDEN DUYULDU

Merkez Sur lçesinden tanan hafriyatn döküldüü Dicle Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan Veteriner Fakültesi karsndaki bo alann yannda bulunan mezarlk duvarnn altna teröristlerce braklan patlayc, harfiyat alannda görevli çevik Kuvvet polislerini tayan zrhl aracn geçii srasnda saat 16.30da patlatld.

Üç POLS EHT OLDU, 3 YARALI

Kent merkezinden de duyulan patlamadan sonra gökyüzüne dumanlar yükselirken, bölgeye çok sayda ambulans sevk edildi.

Patlamada üç polis memuru olay yerinde ehit oldu. 2si ar 3 polis memuru da yaraland. Yarallar olay yerine ulaan salk ekipleri tarafndan ilk müdahalelerinin ardnda, ambulanslarla Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Aratrma hastanesine kaldrld.

ZAMAN AYARLI BOMBA SANILIYOR

Saldr sonras üniversitenin kampüsünde giri-çklardaki güvenlik önlemleri artrlrken, patlaycnn zaman ayarl olduu tahmin ediliyor. Polis kapsaml soruturma balatrken, saldrnn ardndan olay yerine giden l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül ile Sur lçe Emniyet Müdürü Asuman Karack incelemelerde bulundu. Polis ekiplerinin olay yerinde incelemesi devam ediyor.

MUZARLIK DUVARINA BOMBA

Buarada bombal saldr olayyla ilgili olarak l Valiliinden yaplan açklamada üniversitesi içerisindeki hafriyat döküm alannda görevli çevik kuvvet polis ekibini tayan zrhl aracn geçii esnasnda Sadi Mezarl duvarnn olduu bölgeye önceden tuzaklanm patlaycnn infilak ettirilmesi suretiyle bombal saldr düzenlendii belirtilerek, unlar kaydedildi: lk belirlemelere göre 3 polis memurumuz ehit olmu 2si ar olmak üzere 3 polis memurumuz yaralanmtr. ehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve milletimize basal dileriz. Yaral polislerimize ise acil ifalar dileriz. Menfur terör saldrsnn aydnlatlmas için çok yönlü olarak inceleme balatlmtr. Terörle mücadeleye kararllkla devam edilmektedir.

EHTLER çN TÖREN YAPILACAK

Bombal saldrda ehit olan çevit Kuvvet mensubu üç polis memuru için, bugün l Emniyet müdürlüünde cenaze töreni düzenlenecek. Tören sonras ehitlerin cenazeleri, topraa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek.

HARFYAT ALANINDA CESET BULUNRU

Öte yandan Nusaybin lçesinde 14 Mart 2016 tarihinde balayan ve halen 6 mahallesindeki sokaa çkma yasa devam ederken, güvenli hale getirilen ve hasar gören yaplarn hafriyat tama çalmalar devam ediyor. Bu kapsamda Abdulkadir Paa, Frat, Dicle, Yeniehir, Kla ve Zeynel Abidin olmak üzere 6 mahallede devam eden çalmalar kapsamnda dün ölen saatlerinde hafriyat çalmalar srasnda topraa gömülü bir ceset bulundu. hbar üzerine sevk edilen güvenlik güçlerinin yapt inceleme ardndan, cesedin kadn veya erkee ait olduu ve kimliinin tespit edilmesi amacyla Adli Tp Kurumuna götürüldü.

MAKNASINA BOMBALI SALDIRI

rnak merkez Dicle Mahallesinde PKKl teröristler tarafndan daha önce tuzaklarn el yapm patlayc, dün saat 15.15de kentin içme suyu ebekesini onaran müteahhit firmaya ait kepçenin altnda patlad. Meydana gelen patlama srasnda operatör Ebubekir Barkn ile yardmcs Mehmet Belge ve çevrede bulunan vatandalardan Beir Külter, Refik Erdem ve Abdurrahman din olmak üzere 5 kii yaraland.

Yarallar olay yerine çarlan ambulanslar ile rnak Devlet Hastanesine kaldrlarak tedavi altna alnd. Yarallarn durumunun iyi olduu ve hayati tehlikesinin bulunmad örenildi.

Ana Sayfaya Git