Kamu arazilerini usulsüz satmış!

Ankara'nın Haymana ilçesinde, kamu arazilerini usulsüz sattıkları iddia edilen, aralarında kamu görevlileri ve muhtarların da bulunduğu 30 şüpheli gözaltına alındı.

Haberler 15.06.2021 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara polisi, Haymanada sata çkarlmas mümkün olmayan devletin mera arazilerinin baz kamu görevlilerince vasflar deitirilerek satldn tespit etti. Bunun üzerine çalma balatan polis, aralarnda kamu görevlilerinin de bulunduu 30 üpheliyi takibe ald. Polisin yapt çalma sonucu, kamu görevlileri .G, M.K. ve B.K.nin, köylerde arazi almak isteyen kiilerden 2 bin 500 lira rüvet alarak, sat mümkün olmayan mera arazilerinin niteliini deitirip, hazine arazisine çevirdikleri ve tapu kadastro sisteminde proje deiiklii yaptklar belirlendi. Bu ekilde mera arazilerinin satn gerçekletirdii belirlenen 30 üpheli, polisin düzenledii e zamanl operasyonla gözaltna ald.

7 KAMU GÖREVLS, 3 MUHTARA GÖZALTI

Rüvet aldklar kiilere sahte dekont veren üphelilerin, bu yöntemle kamuya ait birçok meray satt saptand. Baz köy muhtarlarnn da kendilerine arazi ald ya da bakalarna arazi alnmasnda arac olduu belirlendi. Mera arazisi olarak bildikleri yerlere ev yapldn ve arazilerin bahçeye dönütürüldüünü gören köylülerin durumdan rahatsz olarak polise ihbarda bulunduu kaydedildi. Gözaltna alnan üpheliler arasnda, 7 kamu görevlisi ve 3 köy muhtarnn da olduu örenildi. üpheliler, emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi.

Ana Sayfaya Git