Kamu düzenini bozma fezlekesi

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir hakkında, DBP il binası önünde, 'Kamu düzenini bozmadan, herhangi bir slogan atmadan' merdivende oturarak, 'Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme yönetme, bunların hareketlerine katılma' suçundan fezleke hazırlayarak dokunulmazlığının kaldırılması için Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

Haberler 13.12.2017 - 09:08 Son Güncelleme : 13.12.2017 - 09:30

Cumhuriyet Basavcl, 13 Ekim 2016 tarihinde DBP Diyarbakr il binas önünde DBP ve HDPlilere yönelik gerçekletirilen operasyonlar protesto eylemine katlan ve merdivende oturma eylemi gerçekletiren partililer arasnda bulunan HDP Diyarbakr milletvekili Ziya Pir ile ilgili fezleke hazrlad.

KAMU DÜZENN BOZMA

Kanuna aykr toplant ve gösteri yürüyüleri düzenleme, yönetme, bunlarn hareketlerine katlma suçu ile hazrlanan fezlekede, 13 Ekim 2016 tarihinde DBP il binas önünde emniyet görevlilerince gerekli tedbirler alnd, il binasna gelen yaklak 100 kiilik grubun bina giriinde bulunan merdivenlere oturmaya baladklar görülmesi üzerine grup içerisinde bulunan HDP Diyarbakr milletvekili Feleknas Uca ile yaplan görümede, kendilerine Diyarbakr Valiliinin yasaklama karar hatrlatld belirtildi. Fezlekenin devamnda öyle denildi:

FEZLEKEDEK FADELER

Devam eden süreçte bahse konu grubun bina giriinde bulunan merdivenlerde, yola tamadan, kamu düzenini bozmadan, herhangi bir slogan atmadan ve herhangi bir yazl materyal açmadan oturmaya devam ettikleri görülmü, söz konusu kitleye hitaben yaplan tüm ikaz ve uyanlara ramen dalmamas, çounluunun milletvekili, parti yöneticisi ve üyelerinden olumas ve parti binasnn ana giri kapsnda bulunan merdivenler üzerinde, yola tamadan, kamu düzenini bozmadan, herhangi bir slogan atmadan ve herhangi bir yazl materyal açmadan oturmaya devam etmelerinden dolay istenmeyen olaylarn önüne geçilmesi amacyla emniyet görevlilerince kitleye müdahale edilmemitir. Grup saat 17.45 sralarnda yapm olduklar oturma eylemine son vererek parti binasna giri yapmlardr. HDP milletvekili olan Ziya Pirin de yukarda belirtilen oturma eylemine katld, bu suretle 2911 Sayl Kanunun 28/1 maddesinde belirtilen, Kanuna aykr toplant ve gösteri yürüyüleri düzenleme, yönetme, bunlarn hareketlerine katlma suçunu iledii anlalmtr.

MECLSE GÖNDERLD

Adalet Bakanlna gönderilen fezleke sonunda, Ziya Pirin halen HDP Diyarbakr milletvekili olmas nedeniyle hakknda TBMMince Anayasann 83üncü Maddesi gerei yasama dokunulmazlnn kaldrlmas istendi.

Ana Sayfaya Git