Kan davalarına son veriyoruz!

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, bölgede yaşanan kan davalarını barışla sonuçlandırmak için örnek bir çalışmayı hayata geçirdi. Kan davaları ve husumet olaylarının bölgenin sosyal dokusunu bozduğuna dikkat çeken.

Haberler 14.10.2019 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolunun inisiyatifi ile kurulan bar heyeti, ailelerle görüerek taraflar bartryor.

Göreve geldikten sonra bölgenin ekonomik ve sosyal yönden gelimesi için birçok çalmay hayata geçiren, halkla iç içe olarak sorunlarn çözümüne önem veren Güzelolu, bölgenin kanayan yaras haline gelen kan davalarn ve aileler arasnda yaanan husumet olaylarn barla sonuçlandrmak için örnek bir çalmay hayata geçirdi. Kan davalar ve husumet olaylarnn bölgenin sosyal dokusunu bozduuna dikkat çeken Güzelolunun inisiyatifi ile kurulan bar heyeti, ailelerle görüerek taraflar bartryor. Vali Güzelolunun öncülüünde kurulan bar heyetinde önde gelen din adamlar ve kanaat önderleri yer alyor.

Taraflar ikna yoluyla bara raz ediliyor

Bar heyeti, önce aralarnda sorun olan taraflar tespit ederek onlarla iletiime geçiyor, ardnda görümeler yaparak barmann slami açdan ve toplumun sosyal dokusu için tad öneme dikkat çekerek taraflar ikna ediyor. Kan davalar ve husumet olaylarnn bölgenin gelenek ve görenekleriyle de badamadna dikkat çekerek taraflar barmaya raz hale getiren bar heyetinin giriimleri sonucu bugüne kadar birçok kan davas ve husumet barla sonuçlandrld.

Baran taraflar uygulamadan çok memnun

Güzelolunun katld bar programlar ile baran taraflar, dier kentler için örnek oluturan bu projenin hayata geçirilmesinden dolay bir hayli memnun. Kan davalar ve husumet olaylarnn bölgenin sosyal dokusunu bozduuna dikkat çeken Vali Güzelolu, halkla doru ve salkl diyalog kurulmas halinde çözülmeyecek sorun olmadna dikkat çekiyor.

Ana Sayfaya Git