Kanlı saldırıların şifresi; Davul, zurnalar çalsın!

PKK'nın kanlı saldırıların talimatını "davul zurnalar çalsın" şifresiyle vermiş.

Haberler 29.11.2016 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK/KCK bünyesinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle aralarnda HDPnin genel merkez sayman Hüseyin Ylmazn da bulunduu 10u tutuklu 27 sank hakknda 15 yldan 22 yl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca 27 sank hakknda hazrlanan 456 sayfalk iddianame, 4. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi. PKK/KCKnn kuruluu, yaplanmas ile KCK sözlemesi hakknda detayl bilgiye yer verilen iddianamede, üpheliler hakknda baz gizli tanklarn beyanlar da yer ald. ddianamede, sanklarn teknik takibe taklmamak için kendi aralarnda yaptklar telefon görümelerinde ifreli konutuklar bilgisine yer verildi.

- Saldrlar için davul zurnalar çalsn ifresi

Sanklarn, PKK içerisinde faaliyet yürüten sözde yöneticiye anne, örgüte aktarlacak lojistik malzemeye limon ve ilaç, el bombasna soan, örgüt militanlarna da bizim içiler diyerek ifreli haberletikleri belirtilen iddianamede, örgütce Diyarbakrda yaplmas planlanan silahl ve bombal saldrlar için davul zurnalar çalsn eklinde talimat verildii belirtildi.

üphelilerden bazlarnn adli takibe kar önlem almak için yüz yüze görümelere önem verdikleri kaydedilen iddianamede, unlar yer ald:

Yaplan baz telefon görümelerinde yüz yüze görüecekleri yerin adna terör örgütü üyesinin kald deerlendirilen babann evi diye tabirler kulland anlalmtr. Görümelerde zarf ve paket söylemlerinden kast olarak PKK/KCK terör örgütünün sözde ana karargah olarak faaliyetlerde bulunduu Kandil kampndan sözde yönetici örgüt mensuplarnn göndermi olduu talimatlar ve terör örgütün ideolojilerini ve uygulamalarn yanstan kitap, dergi, broürlerin kentte datlmas talimat verilmitir. Yemek söyleminde ise PKK/KCK terör örgütü mensuplarnn kullanmas için lojistik malzeme olduu deerlendirilmektedir.

ddianamede, baz sanklarn PKK/KCK içerisinde eylem ve faaliyetlerde bulunurken, çkan çatmada ölenlerin cenazesini sahiplendii, örgütün silahl saldrlarn gerçekletiren teröristleri destekledikleri aktarld.

- Örgüt üyelerine psikolog araylar

Örgüte yardm ve psikolojik destek salamak için psikolog araylarnda olduunun görümelere yansd belirtilen iddianamede, baz sanklarn terör örgütüne eleman temini ve milis/i birlikçi faaliyetlerinden sorumlu düzeyde yöneticisi olarak faaliyetlerde bulunduu kaydedildi.

Küçük çocuklara terör örgütünün hedef ve gayelerini benimsetmek amacyla ideolojik eitim verildiinin tespit edildii belirtilen iddianamede, sanklardan bazlarnn operasyon bölgesinde güvenlik güçlerine kar silahl çatmaya giren örgüt mensuplar ile örgütsel iliki ve irtibat içerisinde olduklarnn anlaldna dikkat çekildi.

Sanklarn PKK/KCK terör örgütünün silahl alan yaplanmasna katlan örgüt mensuplarnn ailelerine terör örgütünün desteini salayarak devlete kar olan güvenlerini azaltmaya yönelik çalma yapt anlalmtr. ifadelerine yer verilen iddianamede, sanklarn sosyal paylam siteleri üzerinden halk tabannda terör örgütüne destei yükseltmek, silahl yaplanmaya katlm tevik etmek, örgütün faaliyetlerini meru klmak ve örgütün bölge halk üzerindeki basksn artrmak için paylam ve çarlarda bulunduu vurguland.

- HDP sayman Ylmazn PYD ile balants

ddianamede, HDPnn sayman Ylmazn Suriyenin Ayn el Arap (Kobani) kentinde PKKnn Suriye uzants PYD ile irtibat halinde olduu, PKK/KCK yaplanmasnda sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüü bildirilerek, örgütün sözde yöneticilerinden ald talimatlar gerei PYDliler ile sorumlu düzeyde irtibatta olduunun deerlendirildii ifade edildi.

Tüm sanklarn PKK/KCK yaplanmas içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüü belirtilen iddianamede, unlara yer verildi:

Krsal yaplanmasndaki sözde yöneticilerden aldklar talimatlar sorumlu olduklar alanlara ilettikleri, aldklar talimatlar dorultusunda toplant, gösteri ve yürüyüler organize ettikleri, bu organizasyonlarda propaganda faaliyetlerinde bulunarak halk tabannda terör örgütüne destei yükseltmilerdir. Terör örgütüne ve silahl yaplanmasna katlm arttrmay/tevik etmeyi, terör örgütünün ve faaliyetlerinin sözde meru olarak alglanmasn salamay amaç edindikleri deerlendirilmektedir.

- stenilen ceza

ddianamede, aralarnda HDPnin genel merkez sayman Ylmazn da bulunduu 10u tutuklu, 7si tutuksuz ve 10u hakknda yakalama karar çkartlan 27 sana silahl terör örgütü kurma ve yönetme suçundan ceza artrm talep edilerek 15 yldan 22 yl 6 aya kadar hapis cezas isteniyor.

Ana Sayfaya Git