Kanlılar barıştı!

Diyarbakır’da yaklaşık 3 ay önce yaşanan olaydan dolayı aralarında husumet başlayan iki aile, kan davasına son vererek "barış için" el sıkışıp, Kur'an-ı Kerim üzerini yemin etti. AK Parti Kayapınar Belediye Başkan adayı Cevdet Nasıranlı ve kanaat önderlerinin iki aileyi ikna ettikleri bildirildi.

Haberler 25.03.2019 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak 3 ay önce Karaca ve Ayyldz aileleri arasnda balayan husumet, AK Parti Kayapnar Belediye Bakan aday Cevdet Nasranl ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle barla sonuçland. Bar töreninde konuan AK Parti Kayapnar Belediye Bakan aday Av. Cevdet Nasranl, 3 ay önce münferit gelien bir olayda Kaya ailesinin bir ferdinin olayla balants olmad halde ölümüyle sonuçlanan bir olay meydana geldiini belirtti.

NASIRANLI VE KANAAT ÖNDERLER

Bu yaanan üzücü olaydan sonra ailelerle görütüklerini söyleyen Nasranl, Bizler yaklak 3 aydr bu ailenin bar için bir çaba içerisine girdik ve hamdolsun bugün verilen çabann sonucu olarak bugün aileleri bir araya getirmeyi baardk ve burada bu ailelerin bar salanyor. Emei geçen bütün seydalarmza, bütün aile büyüklerine ve her iki tarafn ilk günden beri sulhu önceleyerek yapm olduklar hareketlerden dolay da çok teekkür ediyorum. Bugün inallah bu bar memleketimizin baharn ilk gününde, baharla birlikte bu barn gelmesi memleketimizin bundan sonraki huzuruna da vesile olur. Rabbim bir daha böyle ac ve kederi bu memlekete göstermesin dedi.

Daha sonra iki ailenin fertleri Kuran- Kerimin altnda geçirilerek, salavatlar getirildi. Ailelere ve misafirlere yemek verilerek dualar edildi.

Ana Sayfaya Git