Kanser değil biz güçlüyüz

Yenişehir Belediyesi'nce 'Kanser değil, biz güçlüyüz' projesi kapsamında, Dicle Üniversitesi Çocuk Hastanesi Onkoloji Bölümü'nde çocukların günübirlik tedavi gördüğü klinikler yenilendi. Tedavi gören çocuklara, bisiklet ve tablet hediye edildi.

Haberler 08.05.2018 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir Belediyesi tarafndan Kanser deil, biz güçlüyüz projesi kapsamnda Dicle Üniversitesi çocuk Hastanesi Hematoloji Onkoloji Bölümü yenilendi. Hasta çocuklarn geliimlerini artrc, oyun oynayabilecekleri oyun parklarnn kurulduu ünitede kemoterapi ve transfüzyon aldklar klinikler için açl töreni düzenlendi. Açla Yeniehir Belediyesi Bakan Vekili Serdar Kartal, Rektör Prof. Dr. Talip Gül, hastane yönetimi, hastalar ve hasta yaknlar katld.

KANSER DEL, BZ GÜçLÜYÜZ

çocuklarn ihtiyaç duyduu alanlarla ilgili tespitlerin ardndan çocuk onkoloji servisinde yenilikler yaptklarn belirten Bakan Vekili Kartal, bugüne kadar belediyelerin kaynaklarnn daa, terörün finansmanna, çocuklarn geleceinin ellerinden alnmasnda kullanldn söyledi. Kartal, Bizim için bütün çocuklarmz deerli. çocuklarmz çok seviyor ve önemsiyoruz. Onlarn yüzündeki bir gülücük bile bizim için milyonlardan deerli. O nedenle buraya yaptmz masraflardan kaçnmayacaz. Her zaman çocuklarmzn yannda olacaz. Bu çocuklar bizim geleceimiz, geleceimizin teminat. Burann maliyeti 100 ile 200 bin arasnda oldu. Kanser deil, biz güçlüyüz projemizin devam Diyarbakrmz terörle anlmamal, kötü eylerle anlmamal çünkü Diyarbakrmz ve Diyarbakrllar çok deerli insanlar, hassas insanlar. Buras özü çok parlak bir yer. Buray artk terörle deil, bu tür insani sosyal projelerle anacaz, andracaz diye konutu.

MOTVASYON SALANDI

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül ise üniversitenin çocuk Hastanesi Hematoloji Bölümündeki Onkoloji Bölümünde bulunan günübirlik tedavi ünitesinde, her gün 10 çocuun kemoterapi gördüü belirtti. Gül, unlar söyledi:

Polikliniklerle birlikte ünitelere gelen çocuk says 150yi buluyor. uan da 200 tane kemoterapi hastas, bu ünitede tedavi görüyor. Daha önce günü birlik tedavi ünitemiz vard ama bakm gerekiyordu, biz Yeniehir Belediyemizle görütük, belediyemiz bu bakm tamamen üstlendi. uan da prl prl, tüm donanmlara sahip çok konforlu bir günübirlik bakm ünitesi kurulmu durumda, koltuklar yeni her çocuun yannda bir tablet var. Tabletlerle tedavi süresince sklmadan elenebiliyorlar. Tabi ki bu güzel oluumu destekleyen, yapan tamamen finanse eden bakan beye teekkür ediyorum. çocuklar rahat koltuklarnda tabletleriyle oynarken bir taraftan da tedavi görüyorlar. Bu tedavi süresi 1-2 saat süresi, bu süreçte tedavilerinin farkna varmadan, bitirmi oluyorlar. çocuklarn motive olmasna büyük bir katkdr bu ve konforlu bir tedavi ekillidir.

HEMOTOLOJ SERVS

Yeniehir Belediyesi tarafndan yenilenen çocuk Hastanesi Hematoloji Servisinin günübirlik tedavi ünitesine çocuklarn oynamas için parklar kurulup, oyuncaklar yerletirilirken, deien koltuk yanlarndaki tbbi cihazlar da çizgi film kahramanlarnn figürleri ile kapatld. Her koltukta bulunan tabletlerle oyun oynanabilirken, tedavi gören çocuklar da yaplan yenilikten çok memnun olduklarn söyledi. Tedavi gören çocuklara tablet ve bisiklet hediye edildi.

Ana Sayfaya Git