Kansere karşı güçbirliğine!

Memorial Diyarbakır Hastanesince "Kansere Karşı El Ele Hasta Deneyimi Toplantıları"nın ilki gerçekleştirildi.

Haberler 02.12.2019 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ören, farkna var, korkma sloganyla kanser tedavisi sürecinde hastalarn deneyimlerini paylamak ve kanserin tedavi edilebilir bir hastalk olduunu anlatmak için Memorial Diyarbakr Hastanesi Konferans Salonunda Kansere Kar El Ele Hasta Deneyimi Toplantlarnn ilki düzenlendi.

Toplantda konuan Uz. Dr. Mehmet Murat Akn, kanser hastalarnda moral ve motivasyonun önemli olduunu belirtti.

Kanser hastalarnn aile ve sosyal çevreden görecei destek hastalkla mücadele etmelerinde çok önemli rol oynar. ifadesini kullanan Akn, öyle devam etti:

KANSERE KARI BRL

Hasta yaknlar, bu süreçte hem kaygl olmalar hem de nasl davranacaklarn bilmemeleri nedeniyle bazen yanl tutumlar sergileyebilirler. Kanser hastas olan bireylerin aileleri özellikle bu noktalara çok dikkat etmelidir. Bu toplantlar düzenlememizdeki amaç da hastalarmzn kayglarn gidermek, farkl kanser türüne yakalanan hastalarn hayatn deneyimleyip ondan faydalanmak veya ders çkarmak ve onlara destek olmaktr. Unutulmamas gereken bir ey var, kanser yenilemez, tedavi edilemez bir hastalk deildir, bunu bilerek ve benimseyerek hareket edilmelidir.

Toplantya, kanseri yenmi ve kansere kar mücadele veren bir çok hasta ve hasta yakn, Memorial Diyarbakir Hastanesi Onkoloji Merkezinde Prof. Dr. Mahmut lhan, Doç. Dr. Ahmet iyar Ekinci, Uz. Dr. Serdar Altnda, Psikoloji Bölümünden Uz. Psk. Özlem Soysal ve Uz. Psk. Olcay Geçgel ve tedavi süresince hastalarn yannda olan onkoloji birimi personelleri katld.

Ana Sayfaya Git