Kanseri yendi şimdi umut oldu

Bir yılda kanseri yendi, şimdi diğer hastalara umut dağıtıyor. Hayatını tekrar kazanan Köse, bundan sonra kendisi gibi hasta olanlara umut dağıtacak

Haberler 25.07.2018 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 6 nüfuslu bir ailede dünyaya gelen Mizgin Köse, herkes gibi normal bir çocukluk geçirdi. lkokul zamanna kadar herhangi bir sorunla karlamayan Köse, hayatnn okunu 10 yanda okuldaki öretmeninden gördüü iddetle yaad. Öretmeninin tahtaya kaldrd Mizgin, yazlanlar okuyamaynca, iddiasna göre hocas tarafndan topuklu ayakkab ile kafasna vurularak iddete maruz kalp hafza kayb yaad. Bu saatten sonra okula gitmeyen Köse, öretmenlerden de korkar hale geldi.

Okulu braktktan sonra bir süre evde oturan Mizgin, daha sonra çalmaya karar verdi. Küçük yalardan beri farkl ilerde çalan Mizgin, ailesine yük olmamak için çok sevdii okuldan uzaklamak pahasna ömrünü çalmaya verdi. Birçok farkl ite çalan Mizgin için kötü günler yaklamaya balad. lk zamanlarda hafif ba ars, halsizlik, sürekli uyuma istei, insanlardan uzak durma ve tek bana kalmayla kendisini gösteren hastal, 21 yana geldiinde iddetli ba ars ve hafza kaybna dönütü.

Hastaln 20 gün ailesinden gizledi

Youn ba ars ikayetini ailesine anlatan Mizgin, ilk balarda bu durumu pek önemsemedi. Bir süre sonra artk dayanlamaz hale gelen ba arsnn nedenini örenmek için tek bana hastaneye giden Mizgin, çektirdii MRn ardndan evine döndü. iddetli ba arsyla bir hafta sonucunun çkmasn bekleyen Köse, yine tek bana gittii hastaneden ald MR sonucunu doktora gösterince hayatnn ikinci okunu yaad. Beyninde tümör olduunu örenen Mizgin için artk her ey yeniden balad. Eve gittiinde beynin tümör olduunu ailesine söylemeyen Mizgin, bir süre sonra konuamama, hafza kayb, duyu yetilerini kaybetme ve yürüyememeye balad. Ailesinin, apar topar hastaneye kaldrd kzlarnn beyninde tümör olduunu örenince dünyalar balarna ykld.

10 saatlik ameliyatla yeniden dodu

15 Temmuz 2017de Beyin Cerrah Tevfik Ylmaz tarafndan ameliyata alnan Mizgin, 10 saatlik operasyonun ardndan youn bakma kaldrld. Ailesinin umutla bekleyii, kzlarnn hayat sevinci ile birleince Mizgin, 10 gün kald youn bakm ünitesinden normal odaya alnd. Burada da bir süre bekletilen Mizgin Köse, daha sonra tedavisine evde devam edilmesi artyla taburcu edildi. Kemoterapi gördüü dönemlerde saçlar dökülen, buna bile aldr etmeyen genç kz, 1 yllk tedavi sürecinin ardndan kanseri tamamen yenerek, yeni bir hayata yelken açt. Mizgin imdi de Kelebeklerin Rüyas Yardmlama ve Dayanma Derneinde gönüllü ablalk yaparak, kendisi gibi hastalara umut alamaya balad.

Öretmeni kafasna topuklu ayakkab ile vurmu

Yaadklaryla ilgili hlas Haber Ajans (HA) muhabirine açklamalarda bulunan Mizgin Köse, 1 sene önce kansere yakalandn, u anda 22 yanda olduunu ve iyileme sürecine girdiini söyledi. Hayatnn 10 yanda deitiini belirten Mizgin Köse, 10 yandaydm, okula gidiyordum. Öretmenim beni tahtaya kaldrd, yazd yazy okuyamadm için bana iddet uygulad, topuklu ayakkab ile kafama vurdu. çok kötü oldum, hafzam kaybettim. Bu olayn ardndan okulu braktm ve hiçbir ekilde öretmenleri sevmemeye baladm, hayatma neden oldu. Bu olayn ardndan bir süre sonra artk evde kalamadm ve çalmaya baladm. çocuk baktm, aileme bakmak için farkl ilerde çaltm dedi.

Hastal elden ayaktan düürdü

lk zamanlarda hastalyla ilgili herhangi bir belirtinin olmadn kaydeden genç kz, unlar söyledi:

Balarda sadece halsizlik, yorgunluk, sürekli uyumak istei, insanlardan uzak durmak istiyordum. Zaten iimi braktktan sonra hastalm balad. 21 yama bastm, iddetli ba ars balad. Gece gündüz uyuyamyordum. Bir gün sabah kalkp hastaneye gittim, doktorla görütükten sonra MR çektirdim. Bir hafta geçtikten sonra MR sonucum çkt. MR sonucuna da tek bama gittim ve doktor bana, beynimde tümör olduunu söyledi ve bir an önce ameliyat olmam gerektiini bildirdi. Bundan sonra eve gittim, hastalm aileme söylemedim sadece doktorun kafamda bir ey olduunu söylediini aileme söyledim üzülmesinler diye. Ailem benim için çok önemli. Onlar olmasayd ben u an hayatta olamazdm. Bir süre sonra baygnlklar balad, hafza kayb olutu, yürüyememeye baladm, konuamaz duruma geldim ve hayatla mücadelem burada balad. Aradan 20 gün geçtikten sonra ailem hastalm örendi. Doktor bir an önce ameliyat olmam gerektiini tekrar etti, ameliyat olmazsam felç geçirme riskimin arttn kaydetti.

Ailem yaama kaynam oldu

Geçtiimiz yl 15 Temmuzda da 10 saatlik bir ameliyat geçirdiini vurgulayan Mizgin Köse, Ameliyatn ardndan youn bakma kaldrldm, daha sonra normal odaya alndm. u an ayaktaysam, doktorum Tevfik Ylmaz sayesinde ayaktaym. Annem, babam, kardelerim, 3 tane çok tatl yeenim var, biraz da onlar sayesinde ayakta kaldm. Hastalm boyunca sinirlenmedim, stres yapmadm, gezdim, dolatm ailem bu süreçte beni hiç yalnz brakmad. En ufak bir sözde bile mutlu oluyordum. Hiçbir ekilde kendimi üzmüyordum. Bu hayata yeniden dodum diyorum kendime, ben daha önce hiç yaamamm, bu hastalk bama geldikten sonra ve atlattktan sonra hayat yaamaya baladm eklinde konutu.

Gönüllü ablalkla hastalara umut datacak

yileme sürecine girdiini ve tedavisinin devam ettiini dile getiren Mizgin Köse, konumasn öyle tamamlad:

yileme sürecimde tekrar MR çektirdim ve doktoruma gönderdim. Beynimde et parças bulunuyor ama önemli bir durum söz konusu deilmi. Yüzde 50 tekrarlama riski var ama onu da atlatabilirim. Bu hastalkla mücadele edenlere çarm mutlu olsunlar, ayakta dursunlar, hiçbir ekilde kendilerini üzmesinler, çünkü bu hayat üzülmeye demiyor. Hastalmn ardndan bu hastal veya baka hastalklarn pençesinde bulunan hastalarla daha fazla vakit geçirmeye çalacam. u an da Kelebeklerin Rüyas Yardmlama ve Dayanma Derneinin gönüllü ablaln yapyorum. Bundan sonra elimden ne geliyorsa onlar için yapacam. Ben yenmi isem bu hastal, eer benim anlatmama gerekiyorsa bütün dünyaya anlatrm, onlar da iyilesinler onlar da bu hastal yensinler. Ben bir insana umut oluyorsam sonuna kadar onunla birlikte giderim. Onlar benim hayatm bana geri verdiler, yeni bir hayata dönmü oldum.

Ana Sayfaya Git