Kaplıcaların çehresi değişiyor

Çermik ilçesinde bulunan Melike Belkıs Kaplıcalarında yapılan restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları hızla devam ediyor.

Haberler 14.04.2018 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-çermik Belediye Bakan ehmus Karamehmetolu, Kültür ve Turizm Bakanl tarafndan termal turizm bölgesi olarak tescil edilen çermik Melike Belks Kaplcalarnn günümüz artlarna uygun modern bir yapya kavumas yönünde yaplan restorasyon ve çevre düzenlemesi çalmalarnn süratle devam ettiini belirterek, Ramazan Bayramna yetitirmeyi düündükleri kaplcalarn çehresi modern bir görünüme kavuacak dedi.

KAPLICALARIN çEVRES YENLENYOR

Karamehmetolu, kaplcalardaki özel aile kabinleri, bayan ve erkek küvetli hamamlarn restorasyon çalmalarnda slak zemin ve giyinme odalarnda yerden tavana kadar Marmara denizindeki Bandrma adasndan gelen talarla mermer kaplamas yaplacan belirterek, Bu ta dünya genelinde scak su ve buhara dayankl tek tatr diye konutu.

Bakan Karamehmetolu, hamam tavanlarnn komple cam mozaikle kaplanacan söyleyerek, d cephe kaplamalar Denizliden getirilen patlatma traverten talarla kaplanacak. Yürüyü yollar komple bazalt talaryla döenecek, eski PVC kap ve pencereler sökülerek, yerine scak ve soua dayankl s yaltml alüminyum dorama taklacak. Kaplcalarn ön tarafnda 600 metrekarelik dinlenme alan yaplacak ifadelerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git