Kaplan ve Pars, TSK'ya teslim edildi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. arasında imzalanan proje kapsamında geliştirilen Kaplan ve Pars Silah Taşıyıcı Araçlar, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine törenle teslim edildi. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Kaplan ve Pars araçlarımızı TSK envanterine teslim etmenin haklı gururunu yaşamaktayız" dedi.

Haberler 26.12.2019 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FNSS Savunma Sistemlerinin Gölba tesislerinde düzenlenen Silah Tayc Araçlar Projesi lk Araç Teslim Törenine Demirin yan sra Aselsan Genel Müdürü Haluk Görgün ve çok sayda davetli yer ald. smail Demir, Bakanlklarnn kurulduu dönemdeki en büyük hedeflerinden birinin, Kara Kuvvetleri Komutanlnn zrhl muharebe arac ihtiyacnn ortak üretim yolu ile karlanmas olduu belirterek, Bu süreçte, mayna kar ksmi korumal aracmz Kirpi, zrhl personel tayc araçlarmz Ejder Yalçn, Vuran ve Kobra, Frtna obüslerimiz, seyyar yüzücü hücum köprümüz Samur, zrhl istihkam makinemiz Kunduz, taktik tekerlekli araçlarmz, akaryakt tankerlerimiz, tank tayc araçlarmz, gizli zrhl araç ve midibüslerimiz gibi birçok aracmz gittikçe yükselen yerlilik oranlar ile tasarladk gelitirdik, ürettik ve TSK envanterine kazandrdk diye konutu.

KEND TANKLARIMIZI KULLANDIK

Leopard 1 tanknn at kontrol sisteminin yerliletirildiini ifade eden Savunma Sanayii Bakan Demir, M60 tanklarmzn modernizasyonunu gerçekletirdik. Altay ana muharebe tankmzn prototip gelitirme ve kalifikasyon faaliyetlerini tamamladk, seri üretim dönemine geçi yaptk. Bakanlmz projelerinin yan sra devletimiz ve özel sektörümüzün giriimleri ile gerçekletirilen zrhl personel tayc, 6x6, 8x8 ve hafif tank gibi araçlarn ihracatlar ise geldiimiz noktay gösteren en önemli iaretlerden biridir. te son 15 ylda gerçekletirdiklerimiz sayesinde bugün, hiçbir yurt d kaynaa ihtiyaç duymadan, Frat Kalkan Operasyonu, Zeytin Dal Harekat, Bar Pnar Harekat gibi terör örgütlerini çökertmeye yönelik faaliyetleri kendi imknlarmzla gerçekletirebildik dedi.

Demir, yakn bir zamanda yerli zrh çelii üretmek için çalmalara balanacana vurgu yaparak, Son günlerde araçlarmz yerli zrh çelii ile üretebilme anlamnda özel sektörümüzün kymetli giriimleri ile büyük yol kat ettik ve yakn zamanda araçlarmz yerli zrh çelii ile üretebileceiz. Bunun yannda araçlarmzn kalbi olan motor ve transmisyon gelitirme projelerimiz, modernizasyon projelerimiz ve yeni nesil araç projelerimiz de kararl bir ekilde devam etmektedir diye konutu.

KAPLAN VE PARSIN GURURUNU YAIYORUZ

Silah tayc araçlar Kaplan ve Pars TSK envanterine teslim etmenin gururunu yaadn belirten Demir Bugün ise burada, bu youn çabamzn bir meyvesi olan KORNET ve yerli üretim orta menzilli tanksavar füzemiz OMTASlar tayacak Kaplan ve Pars Silah Tayc Araçlarmz, TSK envanterine teslim etmenin hakl gururunu yaamaktayz ifadelerini kulland.

Konumalarn ardndan araç anahtar ve maketi sunuldu. Ardndan FNSS ile Aselsan arasnda özel maksatl taktik tekerlekli zrhl araç projesi görev donanmlar tedariki alt yüklenici sözlemesi ve FNSS ile TÜMOSAN arasnda özel maksatl taktik tekerleklik zrhl araçlar projesi yerli motor tedariki alt yüklenici sözlemesi imzaland.

Ana Sayfaya Git