Kaptan Pilot Gebeş'ten 4 aydır haber yok

İran'daki özel jet kazasının üzerinden 4 ay geçmesine rağmen kaptan pilot Beril Gebeş'in cenazesine ulaşılamadı.

Haberler 15.07.2018 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

adam Hüseyin Baarann kz Mina Baarann da aralarnda bulunduu 11 genç kadnn hayatn kaybettii randaki özel jet kazasnn üzerinden 4 ay geçmesine ramen kaptan pilot Beril Gebein cenazesine ulalamad.

Mutlu balayan yolculuklar faciayla son buldu. Mina Baaran bekarla veda partisi için kz arkadalaryla birlikte Dubaiye gitmiti. Bindikleri özel jet, 12 Martta dönü yolunda randa dalk bir bölgede dütü. Kazada Baaran Holdingin patronu Hüseyin Baarann kz Mina Baaran ile 7 kz arkada ve mürettebat yaamn yitirdi.

TÜRKYE, RANA YAZI ÜSTÜNE YAZI YAZIYOR

Türkiyeye getirilen cenazeler, DNA eletirmesinin ardndan topraa verildi. Kaptan Pilot Gebein cenazesi ise aylardr bulunamad. Türkiye, rana cenazenin bulunmas için yaz üstüne yaz yazyor. Tahran Büyükelçilii de bo durmuyor. Büyükelçilik, ranl yetkililere sk sk yüz yüze yapt görümelerle konuyu gündemde tutuyor. Ulatrma ve Altyap Bakanl bünyesinde faaliyet gösteren kaza aratrma ve inceleme kurulu da Gebein cenazesine ulalabilmesi için baz giriimlerde bulundu.

RAN, KAZAYA LKN ÖN RAPORUNU DA TAMAMLAYAMADI

Son yaymlanan bir kararname ile kapatlan kurul, bir süre önce Kzlay ve AFADa yazd yazlarda, çetin doa koullarnn bulunduu, geni bir alanda aylardr Gebein cenazesinin arandn belirterek, Bu tür durumlarda ne yaplmal? önerileriniz neler? diye sordu.

ran, Gebein cenazesine ulalamamas nedeniyle kazaya ilikin ön raporunu da tamamlayamad. Uçan, kara kutu olarak bilinen uçu veri kayt ile kokpit ses kayt çözümleri, Fransada tamamlanarak ranl yetkililere teslim edilmiti.

Ankarada konuyu yakndan takip eden kaynaklar, Anlalan o ki iran, kaza yapan jetin kaptan pilotu Beril Gebein cesedine ulalamad gibi bir ifadeyle raporu balamak istemiyor. Dier tüm ülkelerde olduu gibi kazay tüm yönleriyle aydnlatp etraflca raporlatrmay hedefliyor dedi.

Ana Sayfaya Git