Kar altında istişareler!

Karacadağ zirvesinde kar altında muhtarlarla buluşma gerçekleştirildi. Bağlar Belediyesi daha iyi hizmet vermek için muhtarlarla whatsap hattı kurdu.

Haberler 09.01.2020 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar lçe Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, 2 bin metre yüksekliindeki Karacada bölgesinde yer alan krsal mahallelerin muhtarlaryla bir araya geldi.

Kar kalnlnn yer yer 1 metreyi bulduu Alatosun beldesinde gerçekleen bulumada çevredeki yerleim yerlerinin sorunlar ele alnrken, Bakan Beyolunun talimatyla muhtarlar ile belediye arasnda koordinasyon salanmas için whatsapp hatt kurulmas kararlatrld. Belediyeye bal araçlar kar ve tipi nedeniyle kapanma riski olan yollara müdahale etmek için tedbirleri sklatrd. Yolda mahsur kalan bir çok araç belediye ekipleri tarafndan kurtarld.

Kar ve tipiye ramen Karacadada buluma

Diyarbakr, anlurfa ve Mardin il snrlar arasnda bulunan 1957 metre yükseklikteki Karacadada k çetin geçiyor. Karacada bölgesindeki yerleim yerlerinde yaayan vatandalar, son günlerde etkili olmaya balayan kar ya nedeniyle ulam bata olmak üzere çeitli skntlar yayor. Balar Belediyesi, kar ile mücadelede hz kesmezken, Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu önemli bir buluma gerçekletirdi. Bakan Beyolu, meteorolojinin youn kar ve tipi uyarsna ramen Karacada bölgesinde krsal mahalle ve mezralarn muhtarlaryla bir araya gelerek zaman zaman hayat olumsuz etkileyen kar ya altnda toplant gerçekletirerek sorunlar masaya yatrd.

Sorunlarn pratik çözümü için whatsapp hatt

Balar lçe Jandarma Komutan Jandarma Binba Cabir Bülent eriflerin de katlm ile Alatosun Mahallesinde gerçekleen bulumada vatandalar ve muhtarlar, Bakan Beyoluna yakn ilgi gösterdi. Bakan Beyolunun talimatyla muhtarlar ile belediye arasnda koordinasyon salanmas için whatsapp hatt kurulmas kararlatrld. Böylelikle ilçe snrlar içerisinde bulunan 48 mahallenin muhtarlar, mahallelerinin sorunlarn rahatlkla belediyeye ulatracak ve belediyedeki ilgili birimler de pratik çözümler üretecek.

Milletimize hizmet etmede engel tanmyoruz

Bakan Beyolu, millete hizmet etmede engel tanmadklarn belirterek bu yüzden olumsuz hava koullarna ramen buraya kadar gelerek krsal mahallerin muhtarlar ve bu yerleim yerlerinde yaayan vatandalarla bir araya geldiklerini söyledi. Beyolu, Milletimizle aramzda hiçbir engel yoktur ve olamaz da. Allahn izni ile mevsim, zaman ve mesafe ayrt etmeksizin her tarafa her koulda gideriz. Bugün de olumsuz hava koullarn mazeret göstermeden buraya gelerek hemerilerimizle bir arada olduk. Kar berekettir, rahmettir, umuttur. Kn huzurlu geçmesi için tüm tedbirlerimizi almaya devam edeceiz. Bizim için anlaml ve mutluluk verici bir buluma oldu. Büyük bir deiim ve dönüüm balatm durumdayz. Allah izin verirse ksa zaman içerisinde her ey çok daha farkl ve güzel olacak. Gönülden istediiniz zaman çözülmeyecek sorun yoktur. Bizi bugün burada barna basan tüm hemerilerimize teekkür ediyoruz dedi.

Belediyenin kar ile mücadelesinde yeni dönem

Bu arada Karacada bölgesinde kar kalnl yer yer 1 metreyi bulurken, yerleim yerlerinin ulamn salayan yollar kar ve tipi nedeniyle sürücülere zor anlar yaatyor. Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun talimatyla belediyeye bal araçlar kar ve tipi nedeniyle kapanma riski olan yollara müdahale etmek için tedbirleri sklatrd. Yolda mahsur kalan bir çok araç, belediye ekipleri tarafndan yollarn kardan temizlenmesiyle kurtarld. Yol boyunca zaman zaman aracn durduran Bakan Beyolu, yolculuk yapan vatandalarla sohbet ederek ulamn salkl koullarda gerçeklemesi için tüm tedbirlerin alnmaya devam edeceini ifade etti. Vatandalar da duyarl davranndan dolay Beyoluna teekkür etti.

Ana Sayfaya Git