Kar bölgeyi felç ediyor!

Güneydoğu bölgesini etkisi altına alan kar yağışı yaşamı felç ederken, bir çok yerleşim alanıyla ulaşım yapılamıyor.

Haberler 07.01.2020 - 11:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou ve Güneydou bölgesinde kar ya etkili olurken, karla mücadele ekiplerinin çalmalar sonucu 300e yakn yerleim biriminden 171inin yolu açld.

Hakkaride, karla mücadele ekipleri, olumsuz hava koullar nedeniyle ulamn salanamad 30 köy ve 91 mezra yolunda çalma balatt. Yüksek kesimlerde kar kalnlnn yer yer 3 metreyi bulduu zorlu bölgede çalma yapan ekipler, vatandalarn sknt yaamamas için kapal tüm yollar açt.

- Bitlis

Bitlis l Özel daresi Yol ve Ulam Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kent merkezi ve ilçelere bal 8 köye ulamn salanamadn belirtti.

Dünden bu yana yürütülen çalmalar sonucu 42 köy yolunun açldn, kalan bölgelerde de çalmalarn devam ettiini bildiren Kurtkan, olumsuz durumlara kar ekiplerin hazr bekletildiini aktard.

- Mu

Muta da karla mücadele ekiplerinin çalmalar sonucu kapal olan 8 köy yolunun ulama açld bildirildi.

Varto ilçesinde kar nedeniyle beyaza bürünen köylerde kn zorluklaryla güzellikleri bir arada yaanyor. Besiciler, çetin k artlarnn yaand köylerde geçim kaynaklar olan hayvanlarn kar örtüsü üzerinde beslemek için çaba gösterirken, kar üstünde yemlenen koyunlar, souk havada kra tutan aaçlar ile derelerin oluturduu menderesler güzel görüntüler oluturdu.

- Buzlanma ve don uyars

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, bölge genelinde hava parçal çok bulutlu ve kar yal olacak. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olay ile birlikte pus, yer yer sis bekleniyor.

Hava scaklklarnn mevsim normallerinde seyredecei bölgede, rüzgar, güney ve dou yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Günün en yüksek scaklklarnn Vanda 4, Mu ve Bitliste 0, Hakkaride sfrn altnda 3 derece olmas öngörülüyor.

Elaz ve Bingöl

Elaz ve Bingölde kar nedeniyle 52 köye ulam salanamyor.

Elazda l Özel daresi Yol ve Ulam Hizmetleri Müdürlüünden alnan bilgiye göre, dünden bu yana etkisini sürdüren kar ve tipi, yaam olumsuz etkiledi.

Ekipler, kar nedeniyle ulama kapanan, kent merkezine bal 5, ilçelerden Sivricede 10, Baskilde 17, Kebanda 1 ve Madende 9 köy yolunun açlmas için çalmalarn aralksz sürdürüyor.

Bingölde de kar nedeniyle 10 köy yolu ulama kapand.

l Özel daresi Yol ve Ulam Hizmetleri ube Müdürlüünce kardan dolay ulam salanamayan merkez ve 7 ilçeye bal 10 köy yolunun açlmas için 48 araç ve 108 personelden oluan 11 ekiple çalma yürütülüyor.

Ana Sayfaya Git