Kar kalınlığı hala 2 metre

MUŞ merkeze bağlı, deniz seviyesinden 2 bin 850 metre yükseklikteki Kurtik Dağı Çavuştepe mevkisinde, nisan ayının sonuna gelinmesine rağmen kar kalınlığı, yer yer 2 metreyi buluyor.

Haberler 24.04.2018 - 12:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent merkezinden 28 kilometre uzaklktaki Kurtik Dann eteklerinde, 9 köy ve 12 mezrann bulunduu Üçevler bölgesinde kar, geçit vermiyor. Kn çou zaman kar ya ve tipi nedeniyle ulama kapanan bölgede, nisan aynn sonuna gelinmesine ramen souk hava ve kar etkili oluyor. ehir merkezinin younluundan bunalanlar, stres atmak, bitki toplamak ve doal güzellikleri görmek için çavutepe bölgesine akn ediyor.

NSAN AYINDA KAR KALINLII 2 METRE

Kurtik Da eteinde eriyen karlarn oluturduu elaleler, doaya ayr güzellik katarken, yeilin tonlar da görenleri hayran brakyor. Bölgeyi ziyaret edenler ise poetlere doldurup, götürdükleri karla pekmezli erbet yapyor. Scakln artmasyla Mulularn bölgeye gelip, kent merkezine kar götürdüünü anlatan köylüler, bu mevsimde yenen karn hasta etmediini söyledi.

Her gün köyden ehir merkezine sefer yaptn belirten minibüs oförü Kemal Özdemir, tandklarna kar götürdüünü söyledi. Özdemir, Kar ayrana, suya, pekmeze katarak, tüketiyoruz. Burada karla pekmez kartrp, yemek gelenek oldu dedi.

Ana Sayfaya Git