Kar üzerinde nikah!

TÜRKİYE'nin en soğuk kentlerinden biri olan Kars'ta, Yasemin Bendeş (23) ile Sinan Anlı'nın (27) nikah törenleri sıfırın altında 15 derece soğukta kar üzerinde yapıldı.

Haberler 07.02.2017 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan ilçesinde görev yapan Jandarma Özel Harekat Uzman çavu Sinan Anl ile Nurullah ve Gönül Bendein kz Yasemin Bende için nikah masas, Gönül ve Tevfik Anlnn Fevzi çakmak Mahallesindeki ehit Er Tark Akar Sokakta 108 numaral evin bahçesinde karlar üzerinde kuruldu. Erzincan Üniversitesi Tarih Öretmenlii son snf örencisi Yasemin Bende ile resmi elbiseli olarak törene katlan Jandarma Uzman çavu Sinan Anl, eksi 15 derecede nikah memuru Ramazan Cengize evet dedi. Vedat Klç ve Serhat Yeniyerin tanklk ettii nikah törenini izleyenler, alklarla çifti kutladlar.

Tebrikleri kabul eden gelin Yasemin Bende Anl, Farkl bir nikah oldu. Memleketimiz Karsn tantmna katkda bulunmak istedik. Bir ilk olsun, farkndalk yapalm dedik. Nihak heyecan srasnda souu bile hissetmiyorsunuz. Dars gençlerin bana diye konuurken damat Sinan Anl unlar söyledi:

KAR ÜZERNDE NKAH

Sevgimizin gücü ile bu souk havann, bu karn, frtnann sevgimizin scaklyla örtülmesini istedik. Sevgimizin gücü, kar k eritip, yeni bir hayata adm atmamzda güne mz olsun inallah. Aile büyüklerimizin de izni ile güzel bir nikahmz oldu. Rabbim mutluluunuzun daim eylesin inallah. nsan sevdiini alnca her eye deiyor. Yani u anda souk ilemiyor.

Damadn babas Tevfik Anl da, Eski hesaba göre zemheri gününde iki yavrumuzun nikah törenini gerçekletirdik. Bu soukta, bu ayazda, bu karn içinde nikah töreni yaptmz için çok mutluyuz. Allah bütün gençlere nasip etsin. Örf, adetimize göre bahçemizde, karn içinde nikah kyld. Allah dier bütün gençlerimize de nasip etsin dedi.

Öte yandan nikah töreninin ardndan gelin Yasemin Bende Anl, bekar arkadalar için yine kar üstünde arkasn dönerek çiçek att. Genç kzlar çiçek demetini almak için birbiriyle yart. Nikah töreni, pastann kesilmesi ve konuklara ikram ile son buldu.

Ana Sayfaya Git