Kar ve yağmur birlikte bastırdı

Diyarbakır'da sağnak yağış etkili olurken, Kulp'ta yılın ilk karı yağdı. Viranşehir-Diyarbakır karayolu, kar yağışı nedeniyle ulaşım zorlukla yapılıyor.

Haberler 19.01.2018 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzun süredir kurak bir dönem geçiren Diyarbakr ve çevresinde etkili olan sanak ya, bugün ölen saatlerine kadar devam edecei bildirilirken, Metoroloji bölge müdürlüü ani sel ve su basknlarna kar vatandalar uyard. Kulp ilçesinde yln ilk kar yaarken, Viranehir-Diyarbakr karayolu kar ya nedehiyle ulam güçlüklü yaplyor.

SANAK YAI ETKL

Diyarbakr çevresinde etkili olan saanan, kuvvetlenerek bugün öleye kadar sürecei bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüünden yaplan yazl açklamaya göre, Diyarbakr ve çevresinde beklenen yamur ve saanak, dün gece boyunca etkili oldu. Bugün ölene kadar il genelinde kuvvetli yamur, kentin kuzey ve dou kesimlerinin yükseklerinde karla kark yamur ve yer yer kar ya görülecei ifade edilirken, Vatandalarn ani sel, su baskn gibi olumsuzluklara kar tedbir almas gerektii bildirildi.

DYARBAKIR VALL

Buarada, Diyarbakr Valilii, kuvvetli rüzgar ve saanak ya uyars yapt. Diyarbakr Valiliinden yaplan açklamada, Yaplan son deerlendirmelere göre bugün bölgemiz genelinde öle saatlerinden itibaren rüzgarn güney-güneydoulu yönlerden kuvvetli ekilde (50-70 km/h), Cuma öle saatlerinden itibaren ise kuzeydoulu yönlerden kuvvetli ekilde (50-70 km/h) esecei tahmin edilmektedir. Bölgemizde aralkl eklide devam etmekte olan yalarn bugün(dün) öle saatlerinden itibaren etkisin arttrarak Cuma gece saatlerinde kadar bölge genelinde kuvvetli saanak yamurlu (21-50mm), rnak ve bölgenin yüksek kesimlerinde ise karla kark yamurlu ve youn kar yal olmas beklendiinden yaanabilecek olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerekmektedir denildi. Öte yandan, kentte sabah saatlerinde sis etkili oldu. Sis nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

KULPTA YILIN LK KARI

Kulp ilçesinde, havalarn soumasyla birlikte mevsimin ilk kar dütü. Kulp ilçe merkezinde ve köylerinde, gece etkili olan saanak ilerleyen saatlerde kar yana dönütü. Sabah saatlerinde beyaz örtüyle karlaan vatandalar, araçlarn üzerindeki kar temizledi.

VRANEHR KARAYOLU

Viranehir ilçesinde kar ya nedeniyle mahsur kalan 12 araç, karayollar ekiplerince kurtarld. lçede gece balayan ve halen devam eden kar ya dolaysyla Viranehir-Diyarbakr Karayolunun 35inci kilometresinde zincir takmayan 12 araç mahsur kald. Karayollar ekiplerinin i makineleriyle kar temizlemesinin ardndan araçlar yollarna devam edebildi.

Karayollar Viranehir Bakmevi efi Hasan Duvarc, yapt yazl açklamada, jandarma ekipleriyle koordineli olarak sürdürülen çalmalarn ardndan açlan karayolunda tuzlama çalmas yaptklarn belirtti. Duvarc, sürücüleri zincir takmadan yola çkmamalar konusunda da uyard.

Ana Sayfaya Git