Kar yağışı altında oy kullanmaya gittiler

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde tipi nedeniyle kapanan mezra yolu ekiplerin 2 saatlik çalışması sonrası açıldı.

Haberler 01.04.2019 - 12:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölün Karlova ilçesinde, seçmenler sabah saatlerinde yeniden balayan kar ya altnda sandk bana gitti.Karlova bu k son 20 yln en youn kar yan yaad.

Bingölün Karlova ilçesinde kar ya sabah saatlerinde tekrar balad. Youn olarak etkisini gösteren kar ya nedeniyle ilçe beyaza büründü.Vatandalar,sabah saat: 07.00 itibariyle ilçe belediye bakanlarn seçmek için oy kullanmaya kar ya altnda gitti. lçe merkezinde okullarda 16 sandk kurulurken, 4 bin 442 seçmenin yer ald örenildi. Güne karla uyandklarn belirten vatandalar, bugün seçim olmas nedeniyle oylarn kullanmaya gittiklerini söyledi.

Tipiden kapanan yol açld

Öte yandan ilçenin Balisa köyünde yer alan çiçekli Mezrasnn bulunduu bölgede ise kar kalnlnn 3 metreyi bulduu örenildi. Kar nedeniyle zaman zaman kuvvetli esen rüzgarn tipiye neden olmas sonras yolda kapand. Durumun belediye ve l Özel dare ekiplerine bildirilmesi üzerine bölgede çalma yapld. Ekiplerin yaklak 2 saatlik çalma sonucu kapanan mezra yolu ulama açld.

Kar ya devam edecek

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüü Elaz Bölge Tahmin ve Uyar Merkezinden yaplan açklamada;Bölge genelinde havann yal geçmesi beklenmektedir. Bingöl çevresi ve Tuncelinin kuzey ilçelerinde yer yer kuvvetli yamur,yüksek kesimlere karla kark yamur ve kar ya olmas beklenmektedir. Adyamanda beklenen yalarn aralkl yamur ve saanak yamur, Elaznn dou ilçelerinde ise yer yer kuvvetli yamur eklinde olmas tahmin edilmektedirdenildi.

Merkez ayrca, saanak yalarn yer yer kuvvetli olmasn beklendii Adyamannda sel ve su basknlarna kar, Bingöl ile Tuncelinin yüksek noktalarnda ise ç riskine kar duyarl olunmasn istedi.

Ana Sayfaya Git