Kara gün dostu; yaşlılara sıcak aş!

Diyarbakır'da Türk Kızılay Şubesince başlatılan çalışmayla yemeğini pişiremeyecek durumdaki hizmete muhtaç yaşlılar için her gün 3 çeşit sıcak yemek hazırlanıyor

Haberler 18.01.2020 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Türk Kzlay ubesince balatlan çalmayla hizmete muhtaç yallarn evine 3 çeit scak yemek ulatrlyor.

Türk Kzlay Sur ubesine ait aevinde her gün hummal bir ekilde hazrlanan yemekleri gönüllü gençler ve esnaf datyor.

Souk k günlerinde sofralar scak a ile buluturan 2 aydr yürütülen hizmet, yallarn yüzünü güldürüyor.

10 AYDA BNLERCE ALEYE YARDIM

Türk Kzlay Diyarbakr ube Bakan Mesut Ik göreve 10 ay önce baladn anmsatarak, bu süreçte ilde yoksul, yetim, dul, hasta, yal, engelliler ve yoksul örencileri büyük bir hassasiyetle belirleyip onlarn ihtiyaçlarn gidermeye çaltklarn söyledi.

Kentte tespit komisyonlar vastasyla belirledikleri ailelere ihtiyaçlarn en ksa sürede ulatrdklarn kaydeden Ik, Genel Bakan Kerem Knk öncülüünde yürütülen çalmalarla kurumda bir deiim ve dönüüm yaandn belirtti.

Ik, bu sürecin bir parças olarak Diyarbakrda da yardm faaliyetlerini en iyi ekilde yürütmeye çaltklarn dile getirerek, bu dorultuda farkl projeler de hayata geçirdiklerini, merkezin yan sra ube ve temsilciliklerin olduu ilçelerde de yardm çalmalarn youn bir ekilde sürdürdüklerini bildirdi.

10 ay içerisinde 5 bin 200 aileye gda, 5 bin 259 aileye giyim, 4 bin 187 aileye konserve ve kavurma, bin 543 aileye alveri kart, 20 bin 160 kiiye ramazanda iftar, bin 123 aileye un, 446 örenciye krtasiye yardm yaptklarn aktaran Ik, Sur ubesindeki aevinde kimsesizlere her gün sabah kahvalts olarak çorba ikram ettiklerini dile getirdi.

Ik, yoksul kanser hastalarna gda, giyim ve eya yardmnda bulunduklarn anlatarak, Sur ilçesinde hayata geçirdikleri özel bir proje ile yalnz yaayan yallar belirlediklerini ifade etti.

- YEMEKLER ESNAF VE ÖRENCLER DAITIYOR

Yallara öle saatinde sefer tasnda 3 çeit scak yemek götürdüklerini belirten Ik, Dede ve ninelerimize yemek götürürken esnaf ve örencileri de seferber ediyoruz. Hizmetten çok memnunlar, çok dua ediyorlar. dedi.

Ik, yemek götürdükleri yallarla sohbet ettiklerini, dertletiklerini aktararak, unlar kaydetti:

Aileleri muhtar, öretmen ve mahalle sakinleriyle belirledik. 35 ailemize düzenli olarak yemek yardm yapyoruz. 2-3 ayda bir gençlerimiz evlerini temizleyecek, kiisel bakmlarn da yapacak. Bu gençlerimizi, yarn anne ve babalar yalandnda onlarla yakndan ilgilenmeleri için eitimli hale getireceiz. Salk durumlar iyi olmayanlar l Salk Müdürlüüne bildiriyor, bu sayede salk destei de sunuyoruz.

- BU ALELERMZE SAHP çIKMAMIZ LAZIM

nsani yardm faaliyetlerini kesinlikle ayrm yapmadan adalet ve merhamet temelli yürüttüklerine iaret eden Ik, bu konuda son derece hassas olduklarn vurgulad.

Bu aileler bizim ailelerimiz, bizim bir parçamz. diyen Ik, öyle konutu:

Özellikle varlkl insanlarmzn kendilerinin bir parças olan bu ailelere kol kanat germesini, onlar bulmalarn, yaam artlarna ahit olmalarn ve ihtiyaçlarna destek olmalarn istiyoruz. Bu konuda bizimle yardmlap, bu aileleri tespite gelebilirler. Zekatlarn bizimle gelerek bu ailelere databilirler. Bu çary tüm varlkl insanlarmza yapyoruz. Toplumsal dayanma ve kaynama açsndan bu son derece önemli. Ailelerimize sahip çkmamz lazm.

- SIKINTI çEKYORDUM, YARDIM SAYESNDE RAHATLADIM

Evine scak yemek ulatrlan vatandalardan 70 yandaki Abdulbaki Kocakaya, yalnz yaadn belirterek, 7 çocuundan sadece birinin kentte yaadn, dierlerinin il dnda olduunu söyledi.

Yardmn çok iyi olduunu dile getiren Kocakaya, Onlara çok teekkür ediyorum. Allah raz olsun. Yemek yapyordum ama sknt çekiyordum, yardm sayesinde rahatladm. diye konutu.

Bircan Ay ise einin akcier kanseri, 2 çocuunun da cezaevinde olduunu anlatarak, Türk Kzlayn kendilerine çok yardm ettiini, bunun için onlara teekkür ettiini bildirdi.

Türk Kzlaydan her türlü destei aldklarn aktaran Ay, Türk Kzlay yardm olmasa perian olurduk. yi ki varlar. yi ki devletimiz bize sahip çkyor. Bizim gibi madur olan çok sayda aile var. Onlara ellerini uzatyorlar. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git