Karacadağ'da bi kayaklım mı?

Şanlıurfa'daki Karacadağ Kayak Merkezi'nde sezonunun açılmasıyla ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.

Haberler 13.01.2020 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa ile Diyarbakr arasndaki snrlar belirleyen ve Siverek ilçesine 45 kilometre uzaklktaki Karacada Kayak Merkezi, bin 919 rakmyla bölgenin zirvesinde yer alyor. Bilinirlii her geçen yl artan kayak merkezine ziyaretçiler youn ilgi gösteriyor.

Sezonun açlmasyla anlurfa ve Diyarbakrn yan sra Gaziantep, Mardin, Batman ve Adyaman gibi çevre il ve ilçelerden gelen günübirlik ziyaretçiler, burada kayak yapmann keyfini yayor.

Günün erken saatlerinde günübirlik gelen ziyaretçiler, hem kayak keyfi yapyor hem de temiz havada mangal yakarak, gönüllerince eleniyor, halay çekiyor.

Kar kalnlnn yer yer 80 santimetreye kadar ulat merkezde kimi vatandalar, kzakla kaymay tercih ederken, leen ve poetlerle kaymaya çalanlar da renkli görüntüler oluturuyor.

- 150 bin ziyaretçi bekliyoruz

Karacada Kayak Merkezi iletmecisi Orhan Atilla, AA muhabirine yapt açklamada, kayak merkezinin bilinirliinin her yl daha da arttn dolaysyla ziyaretçi saysnda da art yaandn söyledi.

Bölgedeki illerden vatandalarn günü birlik kayak merkezine gelerek elenceli vakit geçirdiini aktaran Atilla, Younluk gittikçe artyor, tesis yetersiz kalyor. Gelen müterilerin yüzde 30unu ancak karlayabiliyoruz. Ziyaretçi saymz cumartesi günleri 3 bin 500, pazar günü ise 5 bini buluyor. Geçen yl 80 bin civarnda ziyaretçimiz vard, bu yl 150 bin ziyaretçi bekliyoruz. dedi.

Atilla, Karacadaa ilk kez gelen insanlarn bir sonraki haftaya baka misafirleri yanna gelerek yeniden bölgeye geldiini belirterek, Okullarn tatil olmasyla örenciler buraya geliyor, 15 gün sürekli olarak geliyorlar. Önümüzdeki hafta cumartesi günü 4 bin kiiyi bekliyoruz, pazar günü zaten yer bulamyoruz, araç kuyruklar 4-5 kilometreyi buluyor. diye konutu.

Bölgeye gelen insanlarn kar üstünde mangal keyfide yapma imkann bulduklarn aktaran Atilla, bölge halknn çalan davul zurna ile de halay çektiklerini söyledi.

- Daha önce gelmediim için üzüldüm

anlurfadan 40 örencisiyle Karacadaa gelen Aslan çetinkaya, ilk kez Karacadaa geldiini anlatarak, Daha önce gelmediim için üzüldüm. çok güzel bir yer, herkesin buraya gelerek görmesini tavsiye ederim. eklinde konutu.

Diyarbakrdan arkadalaryla gelen Sena Polat ise kayak yapmay bilmediini ancak tavsiye üzerine bölgeyi gezmeye geldiini ifade ederek, Arkadalarmzla eleniyoruz, bir daha gelmeyi düünüyoruz. lerleyen dönemlerde buraya gelerek kayak örenmeyi deneyebiliriz. deerlendirmesinde bulundu.

Kayak pistinde alvaryla kayan Mehmet Alpak da bölgeye yakn bir köyde yaadn aktararak, yllar içerisinde iyi bir ekilde kaymay örendiini söyledi.

Hafta sonlarn kayarak geçirdiini ifade eden Alpak, herkesin Karacadaa gelerek kayma zevkini yaamas gerektiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git