Karacadağ hücresi çökertildi!

PKK'nın cephane sevk ağı çökertildi; Beşiktaş'a patlayıcı götürenler yakalandı.

Haberler 24.12.2019 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda istihbarat birimlerince uzun süren takibin ardndan Balar, Kayapnar ve çnar ile anlurfann Siverek ilçesindeki Karacada bölgesinde 8- 12 Aralkta düzenlenen 2 operasyonda terör örgütü PKKnn sansasyonel eylemlerde kullanaca 371 kilo 475 gram patlayc ile 8 el bombas, 12 el yapm roket, 7 tüfek ile çok sayda fiek, elektrikli kapsül, uzaktan kumanda, verici devre, akmölçer, pusula, silah dürbün, örgütsel doküman ve yaamsal malzeme ele geçirildi. Operasyonda 44 kii gözaltna alnd. üphelilerden 21i mahkemece tutukland.

Operasyon ve yakalanan kiilerle ilgili ayrntlar da ortaya çkt. Güvenlik güçleri, PKKya ar darbe vurulan operasyonla, örgütün patlayclarn bombal eylem düzenlenecek ehirlere tayan a da çökertti. çökertilen ibirlikçi ann, Türkiyenin deiik yerlerinde düzenlenen bombal saldrlarla ilgili balantlar da aratrlyor.

BEKTATAK BOMBALI EYLEMN PATLAYICILARINI BABA- OUL GÖTÜRMÜ

Diyarbakrda düzenlenen 2 operasyonda, 10 Aralk 2016da stanbulda Beikta ile Bursaspor karlamas için Vodafone Park Stad etrafnda emniyet tedbiri alan güvenlik güçlerine yönelik 39u polis, 47 kiinin ehit olduu 2 bombal saldrda kullanlan patlayclar, Karacada bölgesinden alp, stanbula götürenler de güvenlik güçlerinin çalmasyla ortaya çkt. Yaplan istihbari çalmayla Karacada bölgesinde gömülü patlayclar stanbula götüren kiilerin, Diyarbakrdaki operasyonda tutuklanan 21 kiiden A.E. ve olu B.E. olduu belirlendi.

ÖRGÜTÜN PATLAYICI SEVK AI

Güvenlik güçleri, örgüt bünyesinde çalan sevk ann, Suriye ve Iraktan yurda sokulan patlayclar, Karacada bölgesinde topraa gömüp bekleterek, eylem talimat geldikten sonra saldrnn düzenlenecei kente götürdüü saptand. Patlayc sevk ann, çileri Bakanlnca Terör Arananlar Listesinde 4 milyon TL ödülle krmz kategoride aranrken, Diyarbakrda 19 Temmuzda düzenlenen hava destekli operasyonda öldürülen 5 teröristten örgütün sözde Amed eyaleti özel güç sorumlusu Erhan Garzan Porsipi kod adl shak Özçaktuya bal çaltklar da belirlendi. Etkisiz hale getirilen shak Özçaktunun, 10 Austos 2015te stanbul Sultanbeyli Fatih Polis Merkezine, 17 ubat 2016da Ankara Merasim Sokakta Genelkurmay servis araçlarna, 12 Mays 2016da stanbul Sancaktepede askeri servis aracna, 07 Haziran 2016da stanbul Veznecilerde çevik kuvvet servis araçlarna, 25 Ekim 2016da Antalya ATSO binasna, 10 Aralk 2016da stanbul Beiktata Vodafone Park Stad etrafnda emniyet tedbiri alan güvenlik güçlerine ve 17 Aralk 2016da Kayseride askeri servis aracna yönelik saldrlarn talimatn verip, organize ettii tespit edilmiti. çileri Bakan Süleyman Soylu, Özçaktu etkisiz hale getirildiini duyururken, Porsipi, bu akam rahat uyuyacam. Uzun zamandr peindeydik. nönü Stad, Merasim Sokak, Kayseri, stanbul, hepsinin intikam alnd. Bu krmz baka krmz. ükürler olsun, bu olmadan gitseydim gözüm açk giderdim açklamasn yapmt.

Ana Sayfaya Git