Karacadağa tırmanış!

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 15 kişilik bir ekip, Sarıkamış Harekatı'nda donarak şehit olan askerleri anmak için Karacadağ’a tırmandı.

Haberler 31.12.2019 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçenin tantm amacyla kurulan Frat Gezginler Kulübü üyelerinden oluan 15 kiilik ekip, Sarkam Harekatnn 105inci ylnda bin 919 rakml Karacadaa trmand. Youn kar ve tipi altnda yaplan yürüyüte, doaseverler eksi 10 derece altnda yaklak 2 saatlik yürüyü sonunda Karacadan zirvesinde ay yldzl bayra açt.

EHTLER çN TIRMANI

Program kapsamnda köy evinde soba yakan geziciler, ark söyleyip kestane piirdi. Dönü yolunda youn kar ve tipi nedeniyle araçlar mahsur kalan dernek üyeleri ve vatandalar, yolda halay çekerek kurtarlmay bekledi. Amaçlarnn kahraman ehitleri anmak olduunu söyleyen Frat Gezginler Kulübü Bakan Ferit Akçal, Zor artlarla arkadalarmzla birlikte Sarkam ehitlerini anma yürüyüümüzü gerçekletirdik. Kar ve tipi altnda yürüyüümüzü gerçekletirdik. ehitlerimizi andk, buradan tekrardan onlara Allahtan rahmet diliyoruz, mekanlar cennet olsun. Bu zor artlarda yürüyüümüze katlm gösteren tüm arkadalarma teekkür ediyorum ifadelerini kuland.

Ana Sayfaya Git